VEKKA, POHJANTÄHTI JA ERIKOISSAIRAANHOIDON YKSITYISTÄMINEN

Moni asia loksahti tänä aamuna paikoilleen.

Tekeminen kumpuaa tarkoituksesta. Vaikka näkyvä toiminta on julkilausuttujen tarkoitusten kanssa räikeässä ristiriidassa ja irrationaalista, toiminta on silti aina tarkoituksenmukaista.

Luuleeko täällä kukaan hetkeäkään, että Pohjantähden koko hallituksen vaihtoa ja Vekkaa sen nokkaan ajavat voimat olisivat kiinnostuneita johdon tai yhtiön ”helposta lähestyttävyydestä” tavallisen vakuutetun kannalta? Miettikää mitä asioita Vekka on Hämeenlinnan kunnallispolitiikassa ajanut – olisiko hän huolissaan toiminnan keskittämisestä???

Loistavaa työtä tekevä Pohjantähden hallitus, vetäjänään vakuutusalan ammattilainen, halutaan vaihtaa kokonaisuudessaan sellaiseen, jossa ei ole ainuttakaan vakuutusalan ammattilaista. Kyse on raa’asta voimapolitiikasta, jossa hallitus täytyy vaihtaa, jotta se voi tehdä tavisvakuutetun etujen, yhtiön tarkoituksen ja eettisen bisneksen kannalta kyseenalaisia päätöksiä.

Nyt Pohjantähden tavisasiakkaat, ollaan hereillä. On aika lähteä ylimääräiseen yhtiökokoukseen.

 

15 kommenttia artikkeliin “VEKKA, POHJANTÄHTI JA ERIKOISSAIRAANHOIDON YKSITYISTÄMINEN”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eikö Hämeen Vakuutuksen nimi muutettu aikanaan Pohjantähdeksi, ettei sitä miellettäisi paikallisvakuutusyhtiöksi ? ”Helppoa lähestyttävyyttä” en ymmärrä lainkaan. Minulle on sattunut pieniä vahinkoja on muutettu ja vaihdettu autoja ym ym, en ole vakuutusvirkailijaa tavannut kaikki on hoidettu netissä. Jos on ollut kysyttävää on vastaus tullut tuota pikaa. Viimeinen pikkuvahinko,, vahinkoilmoitus klo 18, päätös netissä klo 19, korvaus seuraavana päivänä tilillä. Tunnen joitain Pohjantähden vakuutusasiakkaita eivät ole hekään moittineet yhtiön toimintaa. Laajaa konttoriverkoahan taisivat hiljan supistaa, mutta kai sekin oli tarkkaan mietitty.

 2. Erkki Strömberg sanoo:

  Tämä ei kuulu pohjakirjoitukseen mitenkään, huomasin sen vasta nyt ja ihmettelen mitä tämä teksti tarkoittaa joka on oikeassa yläkulmassa kun avaa Hämeen-Sanomien blokin?

  ”Hämeen Sanomat kiittää blogikirjoittajiaan kuluneista vuosista. Kiitos! Nyt on kuitenkin tullut eteen se hetki, että Hämeen Sanomat luopuu blogijanne.fi-palvelusta.”

  Onko tästä tullut ”llian vaarallinen tietolähde”?

  Mihin keskustelu sitten siirtyy jos blokit lopetetaan?

  • Kari Ilkkala sanoo:

   Moi Erkki,

   Olen saanut seuraavan viestin:

   ”Hei.

   Hämeen Sanomat kiittää blogikirjoittajiaan kuluneista vuosista.

   Nyt on kuitenkin tullut eteen se hetki, että Hämeen Sanomat luopuu blogijanne.fi-palvelusta. Blogipalvelun toiminta ei kuitenkaan lopu, vaan se siirtyy uudelle omistajalle, PRI Lähimedialle.

   http://blogijanne.fi -palvelu sisältöineen siirretään uudelle omistajalle syyskuun aikana, viimeistään 1. lokakuuta 2017.

   Samalla blogipalvelun nimi vaihtuu.

   Olet Lähimedian puolesta lämpimästi tervetullut jatkamaan kirjoittajana uudessa palvelussa.

   • Käyttäjätilisi ja kirjoittamasi sisältö siirretään sellaisenaan blogin uuteen osoitteeseen.
   • Vanhat tunnuksesi toimivat sellaisenaan myös uudessa osoitteessa.
   • Saat Lähimedialta tarkempaa tietoa uudesta osoitteesta ja uudistuksista sähköpostiisi siirron yhteydessä. Sinun ei siis tarvitse tehdä asialle mitään.

   Jos sinulla on kysyttävää palvelussa jatkamisesta tai uudesta palvelusta, voit olla yhteydessä Lähimedian Janne Kujaseen, janne.kujanen@lahimedia.fi, 045 3553 007.

   Kiitos!

   Terveisin,
   Elina Hämeen Sanomista ja Janne Pri Lähimediasta”

   Tämä on vain osa yleistä sananvapauden kaventumisen kehitystä. Move on, nothing to see here, remember to take your blue pills…

   • saara finni sanoo:

    Kerro vielä, miten se kaventaa sananvapautta jos kaikki sujuu kuten ennenkin? Vai onko niin, että muutoksen jälkeen vain kirjautuneet voivat blogiin kirjoittaa?

    • Kari Ilkkala sanoo:

     Moi Saara,

     kaikkihan ei tule sujumaan kuin ennenkin. Blogi siirtyy Hämeen Sanomien brändin ja verkkosivuston alta uuteen osoitteeseen. Samalla katoaa luonnollinen asiayhteys ja kohdeyleisö. Miten löydettäväksi ja suosituksi blogi Pri Lähimedian omistuksessa muodostuu, ja mikä on heidän ansaintalogiikkansa, jää nähtäväksi. Lisäksi, kun sisältö siirretään uuteen paikkaan, artikkeleiden ja kommenttien sisäiset linkit blogin muihin artikkeleihin ja kommentteihin lakkaavat toimimasta.

     Kuka tahansahan voi Suomessa perustaa blogisivuston, eri asia saada niille lukijoita. Tässä mielessä yksilön sananvapaus ei sinänsä kärsi, mutta yleinen sanavapaus kärsii siinä mielessä, että Hämeen Sanomien merkitys yhteiskunnallisten asioiden keskustelufoorumina entisestään heikkenee, tarkoituksellisesti. HäSan päätoimittaja Pauli Uusi-Kilponen on moneen kertaan kahdenkesken puolustautunut minulle, että onhan HäSa ollut tasapuolinen, kun se on antanut blogissa tilaa hallintokriittisille mielipiteille (eli printissä ei). Samaan aikaan kun HäSa moittii somea ja ”vihakirjoittelua” joka käänteessä, se ylläpitää printtilehdessä tekstaripalstaa, joka ei sisältönsä laadun puolesta eroa Suoli24 -palstasta mitenkään. HäSa on kaupallinen yritys, eikä sillä siten tietenkään ole mitään velvollisuutta ylläpitää ilmaista blogipalstaa, mutta näin tehdessään se on edes nimellisesti altistanut itseään vapaalle kansalaiskeskustelulle omasta ja Hämeenlinnan toiminnasta.

     • saara finni sanoo:

      Uskon tuon mitä kirjoitat.
      Minua vain ei ole koskaan innostanut tuo roistokaupunki Hämeenlinna eikä sen näköispainos. Parasta mitä Janakkalle ikänä on sattunut on, että se älysi pysyä erossa Hämeenlinnasta.

 3. Janne L sanoo:

  Ensin kuopattiin keskustelu ja nyt sitten blogi. Häsa, kokdemin käsikynkässä on ollut aina sitä mieltä että viimeinen ja ainut totuus asustelee juuri kokdemin pesässä, eikä muita todellisuuden asteita ole olemassakaan. Olen joskus yrittänyt kirjoittaa jotain kyseenalaistavaa tästä totuudesta printin mielipidepalstalle, mutta ei ole koskaan mennyt läpi.

  Jos Hämeenlinnassa olisi edes puolet asioista hyvällä hollilla, voisin edes puoliksi hyväksyä tilanteen. Nyt maakuntakeskus riutuu kuitenkin oikeastaan joka osa-alueella ehkä historiansa pahimmassa kuopassa, ja jos kehitys jatkuu näin, koko Hämeenlinnan olemassa olo voi olla uhattuna ainakin nykyisenlaisessa muodossaan, joskus tulevaisuudessa. Kyllä keskustelua tarvitaan ja erilaisten mielipiteiden huomioimista – etenkin kriiseissä.

  • Harri sanoo:

   Olihan täällä joskus jonkun itsetietoisen blogistin laskelmia kävijämääristä itse kunkin palstalla, ja sen nyt tietää, kuinka siinä käy. Ei ole sen jälkeen palannut aiheeseen.

   En olisi sananvapaus-mielessä tästä palstasta huolissani.
   Sananvapauden kaventaminen tarkoittaa kait sitä, että otetaan pois jotain, mitä ei voi korvata.
   Tämä lienee helppo korvata. Ei siihen mitään Pri-soppareita tarvita.
   Miksi blogistit, jotka arvostelevat Häsan linjaa, menisivät sen kanssa sopineen median alle? Ei kovin loogista?
   Kuka vaan voi avata oman palstan, jos haluaa sellaisen luoda ja jos se on riittävän mielenkiintoinen, kyllä ihmiset sen löytää. Ellei ole, sitä ei tarvita.

   Mielenkiinnottoman sellaisesta tekee aiheiden tylsyys, oikean keskustelun puuttuminen, kaikkitietävyys kaikesta, huumorintajuttomuus ja tauoton pasaaminen odottamatta muiden vastauksia.

 4. saara finni sanoo:

  Vähän siitä erikoissairaanhoidon yksityistämisestä.

  Onneksi meillä on Tampereen yliopistollinen keskussairaala, jonka potilaaksi janakkalainenkin voi hakeutua. Siellä on ajat sitten tehostettu ja nopeutettu sydänsairauksien hoitoa ”puoliyksityistämisellä”.

  TAYS:n tiloissa toimii Sydänkeskus, jossa TAYS:n sydänlääkärit ottavat yksityisesti vastaan. Heille voi itse tilata puhelimitse ajan ja tutkimuksiin pääsee nopasti. Tarkempia tutkimuksia, pallolaajennuksia ja leikkauksia tehdään sairaalassa tavallisella taksalla, jonka oma kunta siis kustantaa.

  Näitä alun yksityistaksa -tutkimuksia tekevät TAYS:n lääkärit nykyisin myös Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja muissakin paikoissa.

  Esim. kun itse joitain vuosia sitten sain tykytystä ja rintakipua jo saunamatkalla, tilasin ajan Tampereen Sydänkeskukseen, koska tiesin, että jos menen terveyskukseen, niin pitää olla toinen jalka arkussa ennen kuin ne lähettää erikoislääkärille.

  Sydänkeskuksen lääkäri totesi kaksi läppävikaa ja sanoi, että haluaisi mielellään tietää myös onko sydänverisuonissa tukoksia, mutta sitä varten tulisi käyd’ä varjoainekuvauksessa. Sanoin, että herran jestas, eihän minulla moiseen ole varaa. Hän kertoi, että se on vain tavallinen poliklinikkamaksu, eli oma kuntani kustantaa. Menin tietysti. Onneksi ei ollut pienintäkään tukosta. Jos olisi ollut pahempi tukos, olisi pallolaajennus tehty saman tien. Olen ehkä pelastanut yhden janakkalalaisen hengen neuvomalla hänelle tämän saman oikotien. Hänellä oli kolme pahaa tukosta, jotka kaikki avattiin.

  Nyt käyn vain määrävuosin tarkistuttamassa siellä yksityisesti, ovatko läppikseni pahentuneet. Toistaiseksi eivät ole, mutta jos joskus menen siihen kuntoon, että pitäisi tehdä leikkaus, niin se tehdään siellä normaaliin hintaan.

  Samanlainen pelvelu TAYSsillä on myäs polvi- ja lonkkakivuissa. Heillä on erillinen tekonivelsairaala Coxa, jonka lääkärit arvioivat yksityisvastaanotoillaan leikkauksen tarpeen. Kuvautin polveni keväällä Janakkalan terveyskeskuksessa ja maksoin kuvasta, jolloin sain sen itselleni. Kun äskettäin kävin näyttämässä sitä Coxan lääkärille, hän sanoi, että voin tulla leikkaukseen milloin haluan ja pääsen nopeastikin. Yritän nyt vielä känkytä tällä polvella jonkin aikaa, mutta on lohdullista tietää, että pääsen tarvittaessa hoitoon. Terveyskeskuksesta ojennettiin vain särkypillereitä, kuten aina.

  Kirjoitin tämän siksi, ettei kannata odotella kotona sydänhalvausta. On se sen verran tärkeä elin, että uskon jokaisen voivan jostain kaivaa sen ensimmäisen yksityisvastaanoton hinnan kun sen jälkeen on koko elämänsä tosi hyvissä käsissä.

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Mielestäni TAYSin Sydänsairaalan yhteistyö KHKssn kanssa on hyvin kannatettavaa ja parantaa potilaiden pääsyä jatkohoitoon ja korkeatasoisiin tutkimuksiin.

 5. Tapani kuusi sanoo:

  Onnittelut muuten Kari Ilkkala osuvasta luonnehdinnstasi kaupungin ykkösjohtajan suhteen. Kokoomuksen pannulappu alias Timo Kenakkala ei voisi enää enää lähempää liipata. kenakkala esittää tämän päivän lehdessä ettei äänestystä toriparkista totetuteta, koska sehän on kokoomuksen määräys. Kokoomus tietää että kuntalaiset äänestäisivät parkin maan rakoon ja tämähän ei Rautiolle ja kumppaneille käy.

  • Lauri Kivimäki sanoo:

   Juuri niin, äänestystulos 75 % vastaan ja 25 % puolesta. Päättäjät on p…..kahousuja.

   • Walkman sanoo:

    Hämeenlinnassa on asukasmäärään nähden oletettavasti jäänyt runsaasti liike- ja toimitilaa viimeistään Goodmanin myötä vaille käyttö. Kaupungin asukasmäärä ja ostovoima eivät riitä täyttämään tyhjiä liike- ja toimitiloja.
    Myös keskustan pysäköintiongelma ratkesi Goodmanin johdosta. Kaupungilta säästyi melkoisesti rahaa kun ei tarvitse rakentaa toriparkkia. MIksi toriparkista enää edes puhutaan?

 6. Erkki Strömberg sanoo:

  Näin käynyt Blogijannen jota jo vuosi taaksepäin uumoiltiin.
  Ainut kirjoittaja on tätänykyä Eero Heikkinen joka uskollisesti lähes päivittäin kommentoi omia uskonnollis sävytteisiä jorinoitaan.
  Politiikot ovat kukin vetäytyneet omiin lokeroihinsa ja blokeihinsa jossa vain uskolliset oman aatteen soturit kommentoi ja kehuu.
  Eri mieltä olevat häädetään hiljaisuuten jos ei alustajan niin omien tukijoikkojen toimesta. Kriittistä keskustelua ei sallita!
  Kaikilla menee omasta mielestään hyvin, koska muuta ei suvaita kuunnella kuin kehuja.
  Arkkadialle taitaa olla menossa lähes viisisataa onnellista joilla on varma paikka.

 7. Eero Heikkinen sanoo:

  Tämä blogi on minun puolestani täysin avoin kaikille ja kommentointi on on jopa hyve. Lukisin niitä mielelläni.

  Kirjoitukseni ovat jatkokertomuksia kuten olen aikaisemminkin maininnut. Uskonto on osa ihmisyyttä ja voisi muillakin kulkea osana minuutta. Ei se vähennä ihmisarvoamme, vaikka niinkin voidaan toivoa. Paremminkin kertoo kantista.

  On todella surullista, jos on jonkinlainen lukko syntynyt kirjoittajille. Tuota lukkoa minä en ymmärrä. Mutta vapaassa, vapaan ilamaisun maassa kaikki on sallittua hyvän maun rajoissa.

  Terve tuloa Erkki ja muutkin kirjoittajiksi. Onko tässä blogijannessa jotain mitä en ole huomannut. Jokin sisäinen vaiva.

Jätä kommentti

css.php