ARMOA IISAKILLE

Alla kuntavaalien alla lyömämme veto Sunny Car Center Hämeenlinnan tonttikaupan toteutumisesta, panoksena Single Malt -viskiä.

”iisakki kirjoitti:

18.10.2012 13.02  (Muokkaa)

Hep,

sovitaanko niin, että tonttikauppa tehtynä 30.6. 2013 mennessä ja 4,5 miljoonaa kauppahinnasta tilillä viimeistään 30.6.2014 mennessä?

Todennäköistä on, että viskiä päästään maistelemaan jo ennen ensi kesäkuuta, mutta kuten olen sanonut, olen raha-, viski- ja vedonlyöntiasioissa kaikki riskit minimoivaa sorttia. Sen takia en ole vetoja hävinnytkään :)

Hyväksyin vedon 19.10.

Teknisesti Iisakki olisi vetonsa jo hävinnyt, sillä tonttikauppaa ei ole tätä 14.8.2013 kirjoitettaessa vieläkään tehty.

”Follow the Money” olkoon kuitenkin periaatteemme, joten pöydälläni odottaa ”The Glenrothes  Robur Reserve” ja ”Tomintoul” 16 years -lekat sitä, että 4,5 miljoonaa on kaupungin tilillä viimeistään 30.6.2014.

Harmi, että Iisakin viskimaku poikkeaa hieman omastani: Speyside -viskit ovat hieman suolaisia makuuni, mutta kyllä minä ne itsekin alas saan. Pitää kompensoida sitten voittoviskitoiveissani.

Tämän vedon toivoisin kuitenkin häviäväni.

38 kommenttia artikkeliin “ARMOA IISAKILLE”
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Onpa Hämptonin eliitillä arvokkaat vetojuomat!
  Liittyykö Kiemungin armahdukseen jokin lehmikauppa? Tämä kysymys on syytä käsitellä perusteellisesti Torin Tietäjien istunnossa, ehkä jo huomenna.
  Lyökö joku minun kanssa vedon Lepaan Annasta, kumpi on Ilkkalan ja Kiemungin välisessä vedossa voittaja? Olen Ilkkalan kannalla. Vastaus viikon kuluessa.

  • avatar Tapani Silvo sanoo:

   Hevosmiesten vedonlyönti-toimisto on kuollut! Eläköön Torin tietäjien vedonlyönti-toimisto!
   Uudistumista?
   Silvo

   • avatar Leo Leppänen sanoo:

    Tiedoksi Silvolle: Torin Tietäjät (TT) ei harjoita vedonlyöntitoimintaa. TT:n toiminta-ajatuksena on pohtia, miten asiat ovat ja/tai tulisi hoitaa Hämeenlinnan seudulla. Lisäksi TT jakaa ilmaiseksi neuvoja.

    • avatar Timo Ojanen sanoo:

     Moron,
     kerroin huono, mutta valitsen kuitenkin Iisakin.
     -Timppa

     • avatar Erkki Strömberg sanoo:

      Vastaatko myös sahtivetoon myöntävästi?

 2. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Leo huomenta!

  Ilkkala voittaa tietty.

  Katriina

 3. avatar nimimerkki sanoo:

  Jos Iisakki olisi nyt mies niin myöntäisi hävinneensä vedon ja marssisi viinakauppaan, koska ensimmäinen pvm. meni jo umpeen. En usko että näin kuitenkaan käy.

 4. avatar iisakki kiemunki sanoo:

  Terve,

  en tiedä onko asialla tekemistä miehuuteni kanssa, mutta ilman muuta myönnän, että aikataulu petti ensimmäisen päivämäärän osalta. Tonttikauppa oli kh:n käsittelyssä vasta 3.6. ja päätös sai lainvoiman heinäkuun puolivälissä. Eivätkä aikataulut ole olleet ko. projektin suurin vahvuus muutenkaan 🙂

  Homma kuitenkin etenee edelleen vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, ja eiköhän kaupan allekirjoittamiseenkin päästä lähiaikoina, kun kesälomat on lusittu… Se näkee ken elää.

  Joka tapauksessa, asia on Karin harkinnassa. Halutessasi toimitan toivomaasi laatua olevat putelit ja myönnän tappioni auliisti. Aiemman vetovoiton ansiosta saldoni päätyy nollaan 🙂 Jos taas kaupat toteutuvat ja toinen päivämäärä pitää, niin voidaan pitää sitten vaikka yhteinen viskitasting uuden työpaikkakeskittymän kunniaksi.

  Kaupungin tilanne on joka tapauksessa, hyvässä yhteistyössä Karin kanssa, hankkeen jatkon osalta turvattu, ja jo syntyneiden kulujen ja menojenkin osalta taidetaan olla lievästi voiton puolella, ellei sitten virkamiesten työaikaa lasketa.

  ps. Viskin voisi Karille tarjota jo lohdutukseksi, sillä eilen tuli tieto, että valtava työ hänen osaltaan valui hiekkaan. JHTT-lautakunta on ratkaissut Karin kaupungin tilintarkastusyhteisöön ja vastuunalaiseen tilintarkastajaan kohdistaman hämmentävän laajan kantelun. Kantelukirjelmä oli 37-sivuinen ja sisälsi yli 40 liitettä ja 300 sivua. 14-sivuinen lisäselvitys ja sen 11-liitettä oli laajuudeltaan yli 400 sivua. Lautakunta kumosi kantelun rankat väitteet kohta kohdalta 37-sivuisessa päätöksessään. Huomautuksen yhteisö sai ainoastaan siitä, ettei tiedottanut tarpeeksi hyvin tarkastuslautakuntaa tilintarkastajan vaihtoon johtaneista syistä.

  Kantelun ratkaisemiseen ja lisäselvitysten laatimiseen puolin ja toisin meni aikaa pari vuotta. En vain voi olla ajattelematta, kuinka monta hienoa ja rakentavaa hanketta tuolla energiamäärällä olisi saanut aikaan, jos se olisi kohdistettu järkevästi…

 5. avatar nimimerkki sanoo:

  Pisteet Iisakille vastauksen alkuosaan liittyvästä osiosta. Vastauksen loppuosan kohdalla epäilen hiukan sivuraidetta. Alustuksen ensimmäinen kommetoija siirtäisi sen varmasti tästä johtuen poistettaviin.

 6. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Vanhana kunnallispieruna kannatan, että Iisakki (sd.) hankkisi heti pullon viskiä Karin (ps) kantelutappion 10-0 kunniaksi. Nauttikaa kasvotusten pullon sisältö Raatihuoneen kellarissa. Ja lopuksi rehdisti kättä päälle, eikä kumpikaan muistele myöhemmin kustannuksia, jotka kertyivät eri tahoilla Karin paperinivaskan käsittelystä.
  P.S. Katriina (ps.) yhtyi tällä kertaa minuun, mutta kuka löisi ehdottamani vedon Lepaan Annasta?

  • avatar pentti lehikoinen sanoo:

   Hei Leo, viittaat kustannuksiin jotka paperinivaskan käsittelystä
   ovat syntyneet. Onko johonkin virastoon tuon takia jouduttu palkkaamaan lisää henkilökuntaa, vai onko papereita selattu ylitöinä? Itse olen siinä luulossa että lyhyellä trendillä mitattuna virkaköpien lukumäärä on aika vakio, ja pidemmällä trendillä kasvava.

   Oma arvaukseni on että siellä on jouduttu kokoustamaan, ja kampaviinereiden kulutus on kasvanut. Ja koska konsernihallintoon ei kuulu vielä konsernileipomoa, on makeat kokoustamiskyvyn lisääjät jouduttu tilaamaan yksityiseltä toimijalta. Tämä puolestaan on näkynyt viimeisen viivan alla kustannusten nousuna.

   • avatar Leo Leppänen sanoo:

    Vastaus Pentti Lehikoiselle: Kustannuslaskennassa valitusten, kantelujen ja selvityspyyntöjen kustannukset on mahdollista selvittää ainakin summaarisesti. Kaikki kulut eivät tietenkään näy suoraan kirjanpidosta. Ilmeisesti ryhdyit viisastelemaan tai piikittelemään. Varmaan tajusit, mitä tarkoitin tekstissäni. Jos et, hakeudu luetun ymmärtämisen kurssille.

    • avatar Kari Ilkkala sanoo:

     Terve Leo,

     valituksia, kanteluita, selvityspyyntöjä ja asiakirjapyyntöjä on aina ollut ja tulee aina olemaan, kuuluu olennaisena osana demokratiaan. Virkakoneisto on osaltaan mitoitettu tätä silmällä pitäen. Olisi melkoisen eläkeläisvirkaköpimäistä olettaa, että em. kustannukset johtuisivat vain ulkoisista syistä (l. urpot valittajat), eikä viranomaisten oman toiminnan parantamisella olisi mahdollista vähentää nillityskuluja. Ethän Leo syyllisty sellaiseen?

     Leo, ymmärsit myös täysin Pentti Lehikoisen kommentin: onko toiminnastani aiheutunut ns. rajakustannuksia? Ei ole. Toisaalta kaupunki on muodostanut uutena elimenä konsernijaoksen ja palkannut uuden kontrollerin sen tueksi. Olen konsernijaoksen jäsenen Lulu Ranteen varalla ja siinä roolissa osallistunut konsernijaoksen toimintaan 2-3 kertaa. Niiden kokemusten valossa voin turvallisesti todeta, että uuden elimen ja rekryn tarve tulee konsernin toiminnasta, ei minun nillityksestäni.

     Leo, muistuttaisin sinua siitä, että tämä on minun blogini. Kukin saa omassa blogissaan tehdä ja sietää minun puolestani mitä lystää. Tässä blogissa saa hyökätä minun henkilööni minkä kyljistä lähtee, en niitä lähde sensuroimaan – hyökkäykset kertovat enemmän kirjoittajistaan kuin minusta. Sitä en kuitenkaan hyväksy, että minun blogissani kommentoijat hyökkäävät toistensa henkilöön. Leo, seuraavasta blogini kommentoijaa halventavasta heitosta tulee banni.

     • avatar Leo Leppänen sanoo:

      Kari, heittäännyit tällä kertaa aika tosikoksi. Vai sattuiko nilkkaan?

      Pentti Lehikoinen tuskin on loukkaantunut ”hyökkäyksestäni”. Hän vaikuttaa huumorimieheltä.

      Noudatan ohjettasi eli pyrin jatkossa osastollasi välttämään parhaan ymmärrykseni mukaan henkilöön kohdistuvia heittoja ja piikkejä. Kommentissani 15.8. ei ollut tietenkään kysymys rajakustannuksista.

      Jos Hämeenlinnan väestössä olisi ilkkaloita yksi (1) %, tarvetta lisähenkilöstön palkkaamiseen olisi jo ehkä syntynyt. Onneksi tilanne ei ole tämä. On vain yksi Ilkkala. Tietenkin demokratiaan kuuluu, että valituksia, kanteluita, selvityspyyntöjä jne. saa väsätä jokainen niin paljon kuin tahtoo.

     • avatar Erkki Strömberg sanoo:

      Tervehdys Kari!
      Kiitokseni jotta olet taas palannut nostamaan bokien tasoa ja niissä käytävää keskustelua.
      Leo on vaan sellainen jottei osaa erottaa mielipidettä ja henkilöä ja jos ei osaa heittoon vastata hyökkää henkilöön kaihtamatta. Minuakin on persuksi haukkunut, vaikken koskaan ole ko puoluetta äänestänyt.
      Anna Kari anteeksi koskä hän ei tiedä mitä tekee!
      Toisaalta saahan sitä noinkin käyttäytyä, ei pitäisi sitten omassa blokissa sensuroida asiallisia kysymyksiä aiheesta.
      Ykshän tykkää tyttärestä toinen äireestänsä, Leo äksyilee kai kuh joutuu joka ilta mummon viereen maate mennä!

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tuntuu johtoportaassa olevan niin paljon wiskiä liikkeellä jotta selviävätköhän jouluun mennessä!
  Lepaan litkuihin en sorru mutta vetoa lyön Karin puolesta, aidolla Lammilaisella navettasahdilla.

 8. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Lammin shamaanille: Ollessani 18-19 v jouduin Hämeenkyrössä tanssiorkesterimme tauoilla hörppimäään monta lasillista järjestäjien meille tarjoamaa paikallista, hyvin tuhtia sahtia. Vatsani ei tykännyt. Kotimatkalla piereskelinkin. Eikä sisäelimeni edelleenkään pidä tästä litkusta. Niinpä en lyö vetoa Lammin navettasahdista.

 9. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Laatua olla pittää
  Mustaa Napoleonii ja pullo pajukopas sanos
  Aarno Jii

 10. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Kuten kerroit Leo olit Hämeenkyrös et Lammilla. Ei Satakunnas eikä Päijänteen itäpuolel oo koskaan sahtia osattu tehä. Oot saanunna keskitekosta tai oot jo sillon ryypänny maksas piloille.
  Tosiasoiassa sahdista, silloin kun se on kunnollista, todella pitää tai sitten ei.
  Tykkäähän yks tyttärestä toinen äireestä, joku jopa munnosta!

 11. avatar verkot tötterölle sanoo:

  Eipä taida Iisakki aikuistua ennenkuin putoaa valtuustosta.

 12. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Sahtia
  Hyvä sahti ei pieretä,se menee polviin
  Aarno Jii

  • avatar Erkki Strömberg sanoo:

   Tääkin todistaa jott Leo ei ole sahtia saanu vaan jotain ”Kyröläisten” keskenkäynyttä kaura-herve-velliä.

 13. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Iltaa,

  päivitin vedon jo avauksessa, joten ei siitä sen enempää. Tuntuisi jotenkin pikkumaiselta vaatia viskit himaan jos massit sitten kuitenkin tulisivat ”ajoissa” – saattaisipa vaikuttaa viskin maistuvuuteenkin.

  Mielenkiintoista tämä juomien ominaisuuksien ja seurauksien analysointi, mutta hyväksyykö kukaan Lexan vetoa, kas siinä kysymys?

  Jos nyt olisin hedge-vedonlyöjä, niin nappaisin Lexan vedosta kiinni: vaikka viskit menisi, niin saisin ainakin Lepaan Annaa ja navettasahtia – Aarno Jiin kommenteista ei selviä tulisiko pottiin vielä konjakkia kopassakin?

 14. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Moro Ilkkala!
  Kiusaus napata Lexalta varma Lepaan Anna,
  on suuri.
  Veikata voittoasi Kari,
  tietäisi kuitenkin sitä,
  että taas pari Iisakin kamua,
  myös hän väittäisi dis-infoksi ja vihapuheeksi vetoni,
  – niinpä missaan.
  Minusta edelleenkin asiat ”tappelevat,”
  eivät ihmiset.
  Riitta

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Terve Riitta,

   niin, Lexan vetoon tarttuminenhan tarkoittaisi vedon lyöntiä Iisakin puolesta, joten vaikea nähdä häntä vetämässä siitä hernettä nenään…

   Ainoastaan Timo Ojanen on toistaiseksi tarttunut Lexan haasteeseen. Jos minä voitan, minä saan viskit ja Lexa Lepaan Annan

  • avatar Erkki Strömberg sanoo:

   Hyvä Riitta!
   Miten ihmeellä sen niin pienen oivalluksen kuten ilmaisit:
   ”Minusta edelleenkin asiat ”tappelevat,”
   eivät ihmiset.”
   Saisi mahtumaan niin suureellisen miehen kalloon kuin Leo (nykyään sensuristi Leo)?

   • avatar riitta nyqvist sanoo:

    Eki!
    Iisakin ja Ilkkalan välisen kissanhännän-vedon kommenttini,
    on käsitetty väärin,
    siis mitä sillä oikeasti tarkoitin.
    Tarkoitukseni ei ollut lyödä vetoa ollenkaan,
    laskea vain leikkiä heidän välisistään…
    Ei täsä ole Lexalla mittä tekemistä,
    hän luultavasti, niinkuin Manselainen,
    ymmärsi mihin tähtäsin,
    mitä tarkoitin eka kommentillani,
    uskon että sinäkin.
    Kohan provosoit.
    Olet oikeassa, miten poliitikoille voisi takoa kalloon,
    asiat tappelee, eivät ihmiset.
    Riitta

    • avatar Erkki Strömberg sanoo:

     Leo on ilmoittanut ettei enää ole olemassa hevosmiesten vetotoimistoa.
     Kumminkin hän itse lyö vetoa Lepaan Annasta kuten ennenkin.
     Kukahan palkinnonjalkotilaisuuden järjestää ja mihin?
     Aiemmin hän ilmoitti jottei kirjoittele Hä-San blokipalstoille kun se on persuareena.
     Mut taas kirjoittaa mutta poistaa kaiken itselleen epämieluisaksi kokemansa kommentit ja kysymykset.
     Leohan halusi nimetä itse ketkä persujen edustajat saavat tulla perinteiseen puistotapahtumaan, juuri siellä puistotapahtumassa. Esim ”se nainen” (Lulu) ja ”matkustajakodissa asuva insinööri” (Kari) eivät olleet sopivia sen sijaan toivottu oli paikalla ollutkin paikallinen poliisi.
     Olen lopettanut Leo blokien kommentoinnin koska hän on suuri sensuroija, lienee uuden asuipaikan ”ympäristötekijä”, siksi edellinen heittoni osui Sinulle, kommenttiisi vastauksena.
     Toivoisin kumminkin jotta perinteestä pidettäisiin kiinni ja vetopakintojen jako olisi puistossa vielä lämpimän syksyn aikaan ja että se olisi kaikille blokisteille kirjoittajille ja lukijoille avoin tilaisuus.

 15. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Terve Kari!
  Eikös tässä voi lyödä vetoa puolesta ja vastaan?!
  Naisen logiikkaa…
  Riitta

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Moi,

   Leo: ”Lyökö joku minun kanssa vedon Lepaan Annasta, kumpi on Ilkkalan ja Kiemungin välisessä vedossa voittaja? Olen Ilkkalan kannalla. Vastaus viikon kuluessa.”

   Vetoa voi tietysti lyödä puolesta ja vastaan, mutta jos kaikki lyövät vetoa minun puolestani kuten Leo, tuloksena on vain joukko yksipuolisia haasteita eikä minulle hyvin käydessä sitten vain löydy teidän kenenkään, Leonkaan, vedolle maksajaa… Nou hätä, nyt Leo ja Timo täyttävät vedonlyönnin minimivaatimukset.

 16. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Selvennän Kari vielä, mitä tarkoitin.
  Ymmärsin kyllä teidän kahden keskinäisen pullovedon.
  Tarkoitin immateriaalista ns. mielipide-vetoa,
  asettumista vain peesaamaan olettamansa voittajan taakse.
  Riitta

 17. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  No, Kati putosi jo kuin täti veneestä taasen.

  Ei tarvitse käydä kuin kääntymässä Tukholmassa, niin vedenlyönnistä
  taasen en tuttuun tyyliin ymmärrä mitään.

  Maksan oman osuuteni huokealla kuoharilla jo ennakkoon ennen lumentuloa.

  Kivaa kun Hämeenlinna heräsi kesäunesta. Parkittaa jo kovasti!

  Kati ite Kuralasta

  • avatar Erkki Strömberg sanoo:

   Ei se haittaa putosit niin matalaan veteen ettei tainnu kengän korotkaan kastua.
   Yhdyn toiveeseesi jotta hevosmiesten vetotoimiston vetojen jakotilaisuus olisi ennen syksykylmien tuloa.
   erkki Lammilta

 18. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Iisakin pualesta kun se Hellsteeniki sen nauhan leikkas.
  Napaleonist en tiärä mut Larsseenia voisi likkoo pistää
  Aarno Jii

 19. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Sori nyvvaa
  Ku mä konjakist pupella. Kyllhä se pittää olla kunnon mallast sanos
  Aarno Jii

  • avatar erkki Strömberg sanoo:

   Hyvä Aarno,
   hyvä oivallus jos Kari voittaa ja Iisakki häviää joutuu Leo juomaan sahtisi.
   Jos Isakki sattus voittaa autan sahdin juomisessa mielelläni.
   ps. Voiko Lepaan litkulla kastella kukkapenkkiä?

 20. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Keskustelu on todella korkeatasoista, ja kertoo heistä paljon. Ei Hämeenlinnalla ole todellakaaan ongelmia.

  • avatar Erkki Strömberg sanoo:

   Kyllä Hämeenlinnas ongelmia riittää mutta kuka niitä alinomaan jaksaa penkoa.
   Tuohan hanuripartio taas syksynmittaan niitä aivan kosolti esiin kenenkään niitä kaivelemati.
   Missä hanuripartio siellä ongelma!
   Johan suuri alkoholipitoisten juomien määrä hevosmiesten vetotoimiston ympärillä kielii suurista ongelmista, järjestelmän ongelmista, ei vedonlyöjien, harvapa tätä menoa jaksaa selvinpäin kattellakaan!

Jätä kommentti

css.php