IISAKKI KIEMUNKI: LEVIGATE MITTAA JULKISEN VALEHTELUN RAJOJA

Yllä olevalla otsikolla aloittaa toimittaja Pekko Oksanen artikkelinsa tänään 16.3.2013 Hämeen Kaiku -nimisessä verkkojulkaisussa.

Säästääkseni lukijat käymästä linkin takana, lainaan mainitun artikkelin tähän kokonaisuudessaan:

_________________________________________________________________________________________________________

Hämeenlinna

Perussuomalaiset ovat nostaneet suuren kohun Hämeenlinnan kaupungin elinkeinokonsernin yhtiöiden seminaarista Levillä. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Kari Ilkkala on väläytellyt jopa tutkintapyyntöjä poliisille seminaarin tapahtumista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) arvioi, että julkisuudessa nostettu kohu näyttäisi perussuomalaisten asiaa ajavan.

– Näin muutaman kuukauden kokemuksella vaikuttaa siltä, että ryhmän tavoitteena on mahdollisimman suuren härdellin aiheuttaminen asiasta kuin asiasta. Pakko antaa tunnustusta, että johtohahmot osaavat aika taitavasti manipuloida mediaa.

Ensimmäinen kehitysseminaari jo viime kesänä

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) muistuttaa, että jo 2012 tilausbudjetissa oli kirjaus eheyttää kaupungin kehittämisen kokonaisuutta. Samaan suuntaan ohjasivat helmikuussa 2012 hyväksytyt omistajapoliittiset ohjeet.

-Yhtiöt tekivät työtä käskettyä ja kokoontuivat toiseen yhteiseen seminaariin Leville valmistelemaan uutta rakennetta ja toimintaa. Ensimmäinen seminaari oli Hämeenlinnassa viime kesänä. Konsernijaosto saa esityksen asiasta maanantaina ja vie sitä eteenpäin päätöksentekoon kuten hallintosäännön ja muiden pykälien mukaan pitääkin.

Rautio sanoo, että yhtiöiden tehtävä on toimia omistajien ohjeiden mukaan ja annetun tehtävän suuntaisesti.

-Oli päätetty yhtiöiden hallituksissa viime vuonna että järjestetään yksi kunnon sessio, jossa homma jyrskäytetään kasaan päätöksenteon pohjaksi. Ennakkotyötä oli tehty paljon ml. erilaiset organisointimallit ja niiden vaikutukset.

Seminaari hyvissä ajoin perussuomalaisten tiedossa

Kiemunki kertoo, että seminaari oli valmistelua elinkeinoyhtiöiden rakenteen uudistamiseksi, mikä on ollut jo viime valtuustokaudella syntynyt kaikkien hyväksymä tavoite.

-Kukaan ei tunnu kyseenalaistavan sitä, että toisaalta seminaaria väitettiin huiman salaiseksi, ja toisaalta ryhmän puheenjohtaja sanoo tienneensä siitä jo ainakin kuukauden. Olisi luullut kertoneen näin tärkeästä asiasta sitten myös konsernijaoston 1. varapuheenjohtajalle Lulu Riikoselle (ps.). Tai kysyvän seminaarin sisällöstä ja tarkoituksesta jossain vaiheessa, jos piti asiaa näin merkittävänä. Varmasti olisi päässyt mukaan, jos olisi asian esiin nostanut.

Kiemunki kysyy osuvasti, kuinka paljon saa julkisuudessa valehdella ilman että kukaan tarttuu sanomisiin.

-En usko, että vastaava olisi mahdollista ”vanhojen puolueiden” edustajille. Vaikuttaa vahvasti siltä, että ryhmyri Ilkkala on rakentanut jo pitkään ”tietolähteenä” toimineen yhteistyökumppaninsa kanssa tätä hyökkäystä ja sen ympärille kehitettyä mediaspektaakkelia.

Kohu vaikuttaa ryhmien yhteistyöhön

Iisakki Kiemunki kertoo, että jo lähdettäessä seminaariin kentällä odotti kolme valokuvaajaa.

-Olen varma, että he olivat paikalla vain sen takia, että Ilkkala tai hänen kumppaninsa olivat etukäteen yhteydessä näihin lehtiin ja lupasivat jymyjuttuja seuraavan.

Sari Rautio sanoo, että valtuustoryhmien välinen sopimus näyttää olevan pelkkä tyhjä paperi joillekin.

-On erittäin ikävää että puoluepolitiikka on keskeisin asia niille jotka aiemmin sitä ovat kovin sanoin kritisoineet. En ymmärrä mitä persut oikeasti hakevat. Valtaa heillä on jo, käyttäisivät sitä asioiden hoitoon.

– Nyt täytyy vastuullisten poliitikkojen ja ryhmien ottaa homma haltuun ja viedä fokus kaupungin asioiden hoitamiseen. Hämeenlinna ja hämeenlinnalaiset ansaitsevat sen.

Kiemunki arvioi, että jatkotoimet tulevat harkittavaksi.

-On kuitenkin ihan selvää, ettei tämäntyyppisellä toiminnalla ole mitään tekemistä valtuustosopimuksen hengen tai kirjaimen kanssa. Työskentely ei ole kovin asiakeskeistä, vaan puhdasta median kautta käytävää propagandasotaa.”

_________________________________________________________________________________________________________

Levillä pidetyn seminaarin oikeutusta ja suhdetta alkaneelle valtuustokaudelle rakennettuihin konsernin päätöksenteko- ja ohjausmekanismeihin tullaan käsittelemään erikseen.

Otan tässä yhteydessä käsittelyyn ainoastaan Iisakki Kiemungin ”analyysin” julkisen valehtelun rajoista.

Koska lainasin Pekko Oksasen artikkelin tähän kokonaisuudessaan, jatkan lainaamalla Hämeen Kaiku -verkkojulkaisuun kirjoittamani kommentin:

Yhdyn Iisakki Kiemungin otsikointiin: Levigate mittaa julkisen valehtelun rajoja.

Erikseen arvioitavaksi jää kysymys: kuka valehtelee?

Kun olen saanut vakavasti otettavia tietoja siitä, että Hämeenlinnan Perussuomalaisista kaupunginvaltuutetuista olisi kerätty ja käsitelty tietoja henkilötieto- ja rikoslain vastaisesti, ei asian uskominen tai uskomatta jättäminen kuulu yksin minun päätäntävaltaani. Jokaisen, jota asia mahdollisesti koskee, tulee voida päättää itse ryhtyykö toimenpiteisiin. Mikäli asianosaiset niin harkitsevat, ainoa oikea tapa selvittää asia on poliisin suorittama esitutkinta.

Menemättä syvemmälle lehdistön tehtäviin ja toimintaperiaatteisiin, jo uutisoidun kaltaisen profiloinnin mahdollisuuskin on asia, josta lehdistön tulee voida kertoa, kunhan se noudattaa lakia ja journalistisia ohjeita.

Jotta nyt käsillä olevan kaltaisia asioita voitaisiin lehdistössä ylipäätään käsitellä, on lähdesuoja kirjattu sekä lakiin että journalistisiin ohjeisiin. Tämän tapauksen lähdesuojan alaisten tietojen käsittely Hämeen Sanomat -konsernissa tullaan sekin käsittelemään erikseen. Muotoillaan asia toistaiseksi vaikka näin: pieniin piireihin ja moniin päällekkäisiin rooleihin liittyvät riskit näyttävät toteutuneen ikävästi.

Jos Iisakki Kiemunki katsoo, että Kaupunkiuutisten ja Hämeen Sanomien heille välittämiini tietoihin perustuva uutisointi perustaa osaltani valehtelun ja lain rikkomisen, niin kehotan häntä ja jokaista itsensä asianosaiseksi kokevaa ryhtymään tarpeellisiksi katsomiinsa oikeustoimiin. Olen pelkkänä silmänä ja korvana uteliaisuudesta, kenen oikeuksia olisi rikottu, ja mikä olisi mahdollinen rikottu lainkohta.

 

13 kommenttia artikkeliin “IISAKKI KIEMUNKI: LEVIGATE MITTAA JULKISEN VALEHTELUN RAJOJA”
 1. avatar Marko Palm sanoo:

  Terve Kari!
  Levigate tulee olemaan pitkään keskustelun aiheena tässä kylässä.
  Surullista kyllä, kun meillä olisi tärkeämpiäkin asioita hoidettavana. Peruspalveluiden asiat kun ovat tässä HHT sektorin”kasvu alueella”kaikkea muuta kun hyvässä kuosissa, vaikka muuta väitetäänkin.
  Tuoreena poliitikkona olen kai niin sinisilmäinen, ajatellessani meidän tekevän yhteistyötä kaupungin asioiden eteenpäin viemiseen, riippumatta puolue kannasta. Näinhän se ei kuitenkaan näytä olevan vaan uusien näkökantojen tuominen pöydälle käsittelyyn nähdään jokseenkin älyvapaiden möyhöjen ehdotuksina.
  No, elämä olisi liian yksinkertaista, jos kehittävät ajatukset voitaisiin hyväksyä sellaisenaan. Etenkin ”vanhan liiton jermujen” kesken.
  Mehän olemme kuitenkin suomalaisina tunnettuja siitä, ettei nielemättä uutta voi hyväksyä. Vaikka se olisi oikein. Eikä se vie omia etuja eteenpäin.
  Surullista kyllä, niin se kaikki mitä vanhempani aikoinaan minulle opettivat rehellisyydestä on jokseenkin kokonaan karissut tässä viimeisten kuukausien aikana. Mistäköhän se kertoo?Jääköön se kaikkien kaupunkilaisten meitittäväksi.
  Kahdeksankymmentä luvun lopulla kun astuin työelämään oikein tosi toimin, niin katsoin vanhan liiton miehiä ylöspäin. He olivat niitä ammattiylpeitä yhteiskunnan tukipilareita, joihin pystyit luottamaan ja tukeutumaan. Heidän prioriteetteja olivat; rehellisyys, työmotivaatio ja yhteisöstä huolehtiminen. Siihen oli nuorenkin pojan helppo samaistua. Olit työyhteisössä samalla viivalla, riippumatta lähtökohdista.
  Politiikassa ei vanhan liiton äijiä enää ole, ainakaan samoilla arvoilla. Siellä vanhan liiton äijät pelaavat omilla säännöillä, missä puukotetaan selkään, eikä todellakaan tueta uusia jäseniä. Yhteisöllisyyden arvot ovat jääneet omien arvojen taakse. Oma hyvinvointi ja sen edistäminen on tärkeämpää kun muiden hyvinvointi.
  Mitä välittää muista kun omia asioita voi parantaa, surullista mutta totta.
  Lopuksi en voi muuta sanoa, kun toivoa totuuden tulevan esille ja kertovan meidän kylän asukkaille, missä mennään ja mitä tehdään.
  Loistavaa lauantai illan jatkoa teille kaikille blogissa pyöriville!

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Huomenta Marko,

   niin, sinäpä sen sanoit.

   Mistä tässä kaikessa on perimmältään kysymys?

   Kokoomuksen uusi valtuutettu ja kh:n jäsen, pitkän kaavan ex-virkamies Helena Hirviniemi totesi taannoin jotenkin näin että ”hämeenlinnalaisten hyväähän me kaikki tarkoitamme”. Ja varmaan uskoi itse sanomaansa. Kuitenkin toisistaan poikkeavat käsitykset siitä, mitä hämeenlinnalaisten hyvä tarkoittaa ja varsinkin miten se hyvä saavutetaan, jakavat enenevässä määrin kaupunkilaisia ja päätöksentekijöitä.

   Käytännön politiikan toteutuksessaan kokoomus on ajautunut valovuosien päähän arvojuuriltaan ja sosiaalidemokraatit, tai ainakin silmiinpistävimmin Iisakki Kiemunki, ovat täysin alistuneet toteuttamaan Hämeenlinnan kokoomuksen vanhan sisäpiirin jo aikaa sitten karille ajanutta ”tarkoitus pyhittää keinot” -politiikkaa.

   Kestävyysvaje ei ole Suomen ongelma, vaan koko ns. kehittyneen maailman ongelma. Vuosikymmeniä velaksi kasvanut talous siirtyy tilaan, jossa nollakasvu muuttuu uhasta parhaaksi realistisesti odotettavissa olevaksi kehitykseksi. Ulkoisen nollakasvun tilanteessa Suomea ollaan tietoisesti ajamassa sisäiseen kilpailuun kuin rottia peltilaatikossa, josta loppuu ruoka. Kokoomuksen tahtipuikoissa Hämeenlinna ei mieti miten kaikki rotat selviäisivät edes jotenkin, vaan miten muut rotat syödään menettämättä itse mitään. Kiemunkivetoisena sosiaalidemokraatit ovat tässä asiassa apupuolue.

   Marko, olet tarkalleen oikeassa siinä, että meillä olisi paljon tärkeämpiäkin asioita hoidettavana. Niitä tärkeitä asioita ei vain päästä tehokkaasti hoitamaan niin kauan, kuin vaalit hävinneet pyrkivät sementoimaan vanhoja etujaan ja valtarakenteitaan. Tapio Vekan masinoimassa elinkeinokonsernin seminaarissa kyse on siitä, että vanha yhtiöihin pesinyt toimintakulttuuri haluaa itse, ilman vaalivoittajien vaikutusta, betonoida itselleen bunkkerit, joissa se edelleen voi jatkaa toimintaansa.

   Levin seminaarissahan kyse ei ole siitä, mikseivät konsernijaosto tai kh:n jäsenet päässeet mukaan kun ei älytty kysyä. Kyse on siitä, että koko seminaarilla ei ollut minkäänlaista oikeutusta suhteessa uuteen konserniohjausrakenteeseen.

   On esimerkiksi jotenkin sairaan surkuhupaisaa se, että Kehke ajaa itsensä ensin toiminnalliseen ja taloudelliseen umpikujaan, ja sitten porukka lähtee lentsikalla Leville luksushotelliin pohtimaan että miten tässä näin kävi ja miten se suu nyt pannaan? Kehke ei selvästikään ole pystynyt tuottamaan naapurikuntien rahoille siellä odotettua lisäarvoa. Miksi Hattula tai Janakkala kustantaisivat kaupunkikonsernin kallispalkkaisinta toimaria tai yritysjohdon kymmenen vuotta jatkuneita vuosittaisia ”strategiamatkoja” Saksaan, Kiinaan, milloin minnekin ja nyt viimeksi Leville, jos rahoille saatava vastike ei täytä odotuksia?

   Jos kokoomus ja sosiaalidemokraatit haluavat yhteistyötä, sille on annettava tilaa, eikä syöttää valmiita ratkaisuja kuin kissalle sinappia (uteliaat voivat googlettaa miten Stalin ratkaisi sinapin syöttämisen kissalle). Levin seminaarin tuotokset voidaan merkitä tiedoksi, mutta sen jälkeen konsernijaoksen ja kaupunginhallituksen on voitava lähteä ajatuksellisesti puhtaalta pöydältä miettimään, minkälaista toimintaa kaupunkikonsernissa ylipäätään harjoitetaan, ja miten se organisoidaan.

 2. avatar Marko Palm sanoo:

  Morjensta!
  Muistanpa taannoin valtapuolueiden huudelleen kovaan ääneen kuinka yhteistyö tulee pahasti takkuamaan kun perussuomalaiset astuvat valtuusto hommiin. Perussuomalaisten kanssa ei pystytä sopimaan oikeastaan mistään. Näinhän nämä kokoomuksen ja sdp puolueiden kaupungin keulakuvat veisteli ja samahan jatkuu edelleen.
  Jos nyt kuitenkin ottettaisiin muutama askel kohti peiliä. Sieltä voisi omalta peilikuvaltaan kysäistä, onko tullut toimittua tavalla, millä saadaan kaupunkilaisten luottamus? Samalta peilikuvalta voisi kysäistä myös,että kuka toiminnallaan jarruttaa valtuustotyötä.
  Näen luottamuksen olevan tärkein kulmakivi hyvän yhteistyöntekemiseen. Sen kun menettää, niin tuppaa yleensä viemään kauan sen palauttamiseksi. Samoin ylimielinen asenne toisia kohtaan ja sokeus omiin virheisiin lyö hyvin kiilaa yhteistyön tekemiseen.
  Ei savua ilman tulta.Niinhän se vanha sanonta kertoo. Ei kai nämä viime aikaiset jutut mediassa ihan tuulesta temmattuja ole?
  Henkilökohtaisesti olen menettänyt ison palan luottamusta muutamia henkilöitä kohtaan. Tulen entistä kriittisemmin suhtautumaan heidän tekemisiin ja sanomisiin. Minun mielipiteenihän ei herrojen ylimielisiä yöunia vie, mutta luulenpa etten ole ainoa näin tunteva. Toivon todella, että nämä mediassa kerrotut asiat eivät pitäisi paikkaansa.
  Loistavaa aurinkoista sunnuntai päivää! Onneksi saan päiväni viettää ihmisten kanssa joihin voin luottaa.

 3. avatar iisakki kiemunki sanoo:

  Terve Kari ja Marko,

  ”Ei kai nämä viimeaikaiset jutut mediassa ihan tuulesta temmattuja ole?”

  No, vajaan 20 Levin seminaarin osallistuneen henkilön, joista vain muutama edustaa kokoomusta tai sosialidemokraatteja, ne ovat juurikin sitä. Jonkun häiriintyneen mielikuvituksen tuotetta. Väitteet, joita Kari nimettömänä esiintyvän ”tietolähteensä” kuulopuheisiin tai keksintöihin perustuen on julkisuudessa esittänyt, täyttävät kyllä nähdäkseni kirkkaasti rikoksen tunnusmerkit. Kun syytöksiä ei ole yksilöity mitenkään, epäillyiksi rikoksiin on saatettu koko seminaariin osallistunut väki. Johtavissa poliittisissa asemissa olevilla ei ole samanlaista lainsuojaa kuin monella muulla, mutta jonkunlainen sentään. Joka tapauksessa suuri osa seminaarin osanottajista oli täysin poliittisesti sitoutumattomia yhtiöiden toimihenkilöitä ja hallitusten asiantuntijajäseniä, joiden kotipaikka ei ole edes Hämeenlinna. Ja tosiaan, mukana oli myös ihmisiä, joiden poliittinen tausta ja sitoumus on keskustassa, vasemmistoliitossa ja kristillisdemokraateissa. On täysin älytöntä väittää, että he olisivat syyllistyneet johonkin väitetyn kaltaiseen. Yhtä pimeää on väittää, etteivät yhtiöiden toimivat hallitukset olisi jotenkin toimivaltaisia käsittelemään yhtiöihin suunniteltuja muutoksia. Lopulliset päätökset ovat omistajan asia, mutta aika pirun järkevää on valmistella ja pohtia päällekkäisyyksiä ja eri organisointimallien toiminnallisia ja taloudellisia vaikutuksia myös niiden toimesta, jotka parhaiten toiminnan sisällön tuntevat. Kyse on kuitenkin lähes 80 ihmisen työpaikoista ja kaupungin tulevaisuuden kannalta elintärkeistä toiminnoista.

  Ainoa keino puhdistaa näiden ihmisten maine on viedä asia poliisitutkintaan. Jos nimetön lähde on luvannut kertoa ”tietonsa” oikeudessa, niin hän tosiaankin ja toivottavasti saa tehdä sen. Minä, ja uskoakseni kaikki muutkin seminaariin osallistuneet tietävät sataprosenttisella varmuudella, ettei näitä väitettyjä asioita ole heidän omalta osaltaan tai yhteisesti tapahtunut. Länsimäisessä oikeusjärjestelmässä syytteiden esittäjän velvollisuus on esittää myös todisteet väitteidensä tueksi. Minun on mahdotonta todistaa jotain, mitä ei ole tapahtunut.

  Hävettää kyllä vaivata oikeuslaitosta tämän tyyppisillä asioilla, koska se on yhteiskunnalle kallista ja aikaa vievää. Kunnallispolitiikkaa ei pitäisi tehdä käräjäsaleissa. Johonkin raja täytyy kuitenkin vetää, jo pelkästään kaupungin tai sen yhtiöiden työntekijöiden maineen suojaamiseksi. Mitä muuten seuraavaksi keksitään? Joku esimerkiksi ihmissuhteensa päättymisestä katkeroitunut nimetön lähde tulee kertomaan Karille ”varmana tietona”, että poliittiset vastustajat tai sellaisiksi leimatut kaupungin työntekijät pahoinpitelevät lapsiaan, kavaltavat työpaikkansa rahoja, käyttävät huumeita tms. ja Kari suoltaa syytteet suorilta käsin mediaan?

  En tiedä, sinä saatat jopa Kari ihan oikeasti uskoa näitä väitteitä profiloinneista ja laittomien rekisterien keräämisestä, joita sitten elinkeinoyhtiöissä käsitellään, mutta joku vastuu on sinullakin. Se vastuu mitataan nyt.

  • avatar verkot tötterölle sanoo:

   Iisakin ulostulo asiaan liittyen kuin ”raivo härkä” saa aikaan kysymyksiä(härkä on kyllä aika voimakas ilmaisu). Onko hän palmunlehvää kantava rauhankyyhky rauhan asialla vai ns. housut kintuissa kiinni jäänyt salaliittolainen?
   Ainoa mikä on varmaa on se, että vanha meininki ei enää toimi. Mutta kun se ei näytä vaan menevän erään porukan aivoihin, ei sitten millään.

 4. avatar keke sanoo:

  On erittäin hyvä että vastuu mitataan nyt, samalla tulee, rehellisesti ja avoimesti mitattua, TV:n ja IK: n osuus julkisuuteen tulleissa ”Levi keisseissä” .

 5. avatar AnttiPantti sanoo:

  Eihän tässä voi kaupunkilaisena muuta kuin nauraa. Vaikkakin jokaisen naurunpyrähdyksen jälkeen puseroon hiipii silkka epätoivo ja surkea voivottelu kapungimme tulevasta kohtalosta. Kysymyksiä herää etenkin ulkopuolisen näkökannasta… kuka haluaa tälläisen pelleilyn keskelle muuttaa tai haluaa tuoda yritystoimintansa? Miten kansainväliset yritykset reagoivat? Viimeisenä puseroon hiipiikin sitten omien asioiden näkökanta… minun pitää elää ja rakentaa perheeni tulevaisuutta tässä kaupungissa. Minulla on kaikki pelissä. Koko omaisuuteni, perheeni hyvinvoiti, lasteni kasvatus ja oppiminen!
  No tavalla tai toisella minä ratkaisen omalta ja perheeni osalta tämän asian! Sääli vain, että pidin vielä muutama vuosi sitten Hämeenlinnaa ylivoimaisesti parhaana paikkana perheelleni! En kuitenkaan halua osallistua tälläiseen peliin näin korkeilla panoksilla!

  • avatar AnttiPantti sanoo:

   Näin se sitten päättyi minun kohdallani… 35 vuotta ylpeänä Hämeenlinnalaisena! Huomenna ensimmäinen päivä muualla! Jään mielenkiinnolla seuraamaan tapahtumianne ja kehittymistänne. Toivottavasti asioita ei sotketa ihan niin solmuun kun minun pahin skenaarioni antaa ymmärtää. Ehkä vielä järki voittaa jossain kohtaa ja tekeminen, kaupunkilaisten hyvinvointi ja asioiden (oikeasti) hoitaminen asettuu politiikan tekemisen, populismin ja toisten parjaamisen edelle.

   Jää hyvästi rakas kotikaupunkini!… ehkä vielä joskus!

 6. avatar Seniori sanoo:

  Helsinkiin on muuttokuormani lähdössä. Leviä ei tarvita. Onhan Finlandia -talo Eduskuntatalon kupeessa.

 7. avatar vastuuta kantamaan sanoo:

  ” – Nyt täytyy vastuullisten poliitikkojen ja ryhmien ottaa homma haltuun ja viedä fokus kaupungin asioiden hoitamiseen. Hämeenlinna ja hämeenlinnalaiset ansaitsevat sen.”

  Voisinpa veronmaksajana kysyä että kuka ottaisi sitä poliittista vastuuta vaikkapa surullisen kuuluisasta pysäköintistrategiasta. Kuka aikuisten oikeasti sai idean, että täällä pikkukylässä
  voitaisiin pyörittää menestyksekkäästi parkkihallibisnestä Helsingin hinnoin? Entä kuka otti poliittista vastuuta Innoparkin johdannaissekoilusta, jossa hukattiin kymmeniä miljoonia veronmaksajien rahaa?

  Seuraava pommi kytee jo katteella. Sen valmistuttua alkaa julkinen ihmettely siitä, miksi odotettuja asiakasvirtoja ei saavutettukaan. Kuitenkin kaikki syyt ovat nähtävissä jo nyt.

  1. Euroopan deflaatiokierre, valtioiden säästöohjelmat alkavat näkyä taloudessa. Suomessakin
  kova yt-kevät tulossa, ei tee hyvää kansalaisten ostovoimalle joka muutenkin on euroopan heikoimpia.

  2. Demografia. Helsingistä ja Tampereeltako ne asiakkaat katteelle tulevat? Sielläkö myydään
  jotakin mitä Sellossa, Ideaparkissa, Jumbossa jne jne ei jo myytäisi? Vai hylkäävätkö Hämeenlinnalaiset muut täkäläiset kaupat ja alkavat käydä vain katteella? Mielestäni Hämeenlinnan sijainti on hyvä logistisena solmukohtana, ei muuten.

  3. Kaupan siirtyminen verkkoon.

  Toivottavasti menetykset jäävät yksityisten sijoittajien harteille, eikä veronmaksajille tule tästäkin lisää rasitusta. Mutta jos tulee, niin toivottavasti poliittista vastuuta ollaan valmiita ottamaan hanakasti, (sarkastiset naurut tässä kohdassa).

 8. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tiedoksi ”vastuun kantajalle” jotta katteen päärahoittaja on Keva, kunnan, valtion ja seurakuntien työntekijöiden ekäkkeenmaksaja jonne juuri Helsteeni kaaosta karkuun lähti eläkevirkaansa.
  Ei ole olemassa sitä ”yksityistä sijoittajaa” jonka piikkiin kate kaatuu vaan meidän jotka olemme elämäntyömme valtiolla, kunnalla tahi seurakunnalla tehneet.
  Hämeenlinnan tapa yhtiöittää kaupungin työntekijät firmoihinsa tappaa samoin Kevaa koska eläkerahat maksetaan eri yhtiöön.
  Kate tullee aikanaan siirtymään ulkolaiseen ”veroparastiisiyhtiö omistukseen”.
  Kukaan ei tule ottamaan vastuuta sen sä saat nähdä!

 9. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ns.vaippapäätöksessään kaupunki lupasi korvata omalla kustannuksellaan hankitut vaipat vaikka niiden maksaja olisi ollut kaupunki.
  Nyt kun jälkikäteen kehotetaan hakemaan ja vieläpä alkuun vailla lomaketta ja neuvoja tulee mieleen mihin päätyvät nämä ”kootut tiedot”. Kuka niitä käsittelee?
  Sisältäähän se monelle omakohtaisia arkoja terveyteen kohdistuvia tietoja joita ei soisi jossain ”Levillä leviteltävän”.
  Onko menossa tarkkailu tulevien ehdokkaiden mustamaalaamiseksi?

Jätä kommentti

css.php