Oy ShaddapYouFace Ab: sosiaalistuminen palkitaan, kriittisyydestä rangaistaan

”Sääntöjen noudattamista voidaan katsoa läpi sormien ja liikkua lain suhteen harmaalla alueella, kun vastapainona on suuret toiveet yritysten ja veronmaksajien houkuttelemisesta kaupunkiin. Sitä sitten aletaan kutsua elinkeinopolitiikaksi.”

Kutakuinkin näin vaimoni tänä aamuna tiivisti hänelle välittyneen kuvan viimeaikaisesta keskustelusta Hämeenlinnan asioista yleensä ja Moreeni-Metallista tekemästäni tutkintapyynnöstä erityisesti.

Kun väärää ei enää ole, miten käy oikealle?

Erityisen pelottavaa on ollut havaita, miten etäälle todellisuudesta kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien taljoihin kätkeytyneen Hämeenlinnan poliittisen, kaupallisen ja julkishallinnollisen eliitin maailmankuva on karannut: emme voi tehdä väärin, koska olemme me.

Tällaisessa maailmassa, kunnallispoliittisessa ja -taloudellisessa viitekehyksessä tarkasteltuna, millään asialla ei ole enää itseisarvoa. Oikeaa tai väärää ei ole, on vain poliittisia tarkoituksenmukaisuuskysymyksiä. Tapahtumat, jotka reaalimaailmassa yksityisten toimijoiden kesken tarkoittavat sopimusrikkomuksia ja jopa rikoksia, ovat tässä maailmassa yhteistyökykyä ja elinkeinopolitiikkaa.

Tällaisessa maailmassa korruptiosta, sormien läpi katsomisesta, lain harmaalla alueella liikkumisesta tai hyvä veli -järjestelmästä eivät oikeasti halua eroon nekään, jotka eivät vielä ole sellaisessa osallisina. Kas, kun riittävästi sopeutuu tällaiseen sosiaaliseen ympäristöön, eli sosiaalistuu, tämä ympäristö palkitsee hyväksynnällä, statuksella ja parhaassa tapauksessa aineellisella hyvällä.

Käydyistä luottamuspaikkaneuvotteluista voisi nostaa pari helmeä, jotka erityisen hyvin kuvaavat Hämeenlinnan eliitin kapseloitunutta maailmankuvaa…

Helmi 1: Huono kotikasvatus?

Kokoomus, erityisesti Tapio Vekka ja Sari Rautio arvostelivat (yksilöimättä ja yleistäen, sorry veljet ja sisaret) meitä Pro Hämeenlinnan edustajia huonosta käytöksestä, viitaten esim. kirjoitteluun lehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Sari Rautio antoi meidän raukkojen paistatella ”ymmärryksensä” valossa, sillä syy huonoon käytökseemmehän saattaa olla jo meidän kotikasvatuksessamme.

Ilmeisesti valehtelu ja vastuusta luistaminen eivät ole puutteellisen kotikasvatuksen aiheuttamaa huonoa käytöstä, mutta niistä puhuminen on…

Helmi 2: Meidät täytyy sosiaalistaa!

Johannes Koskinen on loistava neuvottelija, joka tuli jyrätyksi sekä kokoomuksen että omiensa taholta. Silti pelottavin puheenvuoro oli kuitenkin hänen paimenpuheensa toistaiseksi viimeiseksi jääneessä kokouksessa. Johanneshan on varatuomari, entinen oikeusministeri ja nykyisen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja (em. valiokunta käsittelee myös esim. ministerivastuuasiat) . Paimenpuheenvuoro liittyi mm. tekemääni tutkintapyyntöön. Oikean ja väärän erottamisen sekä tasavertaisuuden lain edessä luulisi kuuluvan Johanneksen moraaliseen työkalupakkiin.

Johanneksen mukaan Hämeenlinnan yhteisten asioiden hoito edellyttää meidän sosiaalistamistamme.

Sivistyssanakirjan mukaan tämä tarkoittaisi meidän tekemistämme sosiaalisiksi, yhteiskuntakelpoisiksi, sopeuttamistamme sosiaaliseen ympäristöön, yhteiskuntaan.

Kääntäen, nykyisellämme (me muut kuin ryhmä 37:n jäsenet) emme mitä ilmeisimmin ole yhteensopivia Hämeenlinnan kunnallisen päätöksenteon sosiaalisen ympäristön ja normien kanssa. Ja miksi? Koska vaadimme avoimuutta, rehellisyyttä, vastuuta ja lainmukaisuutta? Kun kaupungin päättävien elimien itsehallinnollinen ”omavalvonta” ei enää toimi, joudutaan apua hakemaan yhteiskunnan oikeusjärjestelmän prosesseista. Hämeenlinnan sosiaalisessa ympäristössä tämä on tuomittavaa.

Omassa etupiirissä ei nähdä, ei kuulla, eikä puhuta pahaa, ikään kuin se sillä katoaisi. Yli kaksikymmentä vuotta osana koneistoa on sosiaalistanut Johanneksen aika kauas Hevos-Hiljan arvoista: ”Jos pääsisin päättämmään, panisin jokusen päättäjän tiilenpäitä lukemaan” ja ”On toi maalaisjärki päässy katoamaan ja uusavuttomimmat löytyy noista, jotka meiän asioista päättää” (Nyqvist, R. Hevos-Hiljan kirja, 2008)

Johtaako sosiaalistaminen ja konsensuspolitiikka parhaaseen tulokseen?

Pitkälle vietynä sosiaalistamista voisi verrata lobotomiaan. Dosentti Markku Käpylää lainaten, opimme ”käyttäytymään oikein” ja ”pysymään ruodussa”. Yhteiskunnan toiminnan ja etenkin kehittymisen kannalta sosiaalistumisen (valtaa oikeuttavana ja ylläpitävänä konstruktiona) ja sille vastakkaisen kriittisen ajattelun tasapaino on kuitenkin elintärkeää.

Kertooko liiallisesta sosiaalistumisestamme ja siten kehityksemme pysähtymisestä esim. viereisten blogien tekstit:

Leo Leppänen (viitaten minun ja Isosuon tutkintapyyntöihin): ”Veikkaan, että tämä riitely tekee kaupungin kylkeen pahan lommon. Lisäksi se heijastuu tärkeiden asioiden hoitoon.

Vastakysymyksiä Lexalle: Miten johtavien viranhaltijoiden mahdollisesti lainvastainen toiminta heijastuu tärkeiden asioiden hoitoon? Mikä olisi oikea tapa palauttaa luottamus viranhaltijoiden toiminnan laillisuuteen ja ennen kaikkea oikeellisuuteen? Kenen tehtävä se olisi?

Heikki Notko: ”Nyt vain näyttää siltä, että vaikka uusi valtuusto ei ole vielä aloittanut työtään, niin on odotettavissa runsaasti äänestyksiä ja paljon puheenvuoroja. Ainakin Perussuomalaisten ryhmältä…. enää ei pädekään se vanha olettamus, että kouluttamattomat duunarit olisivat ennakkoluuloisia ja siten kehityksen ja uudistuksien jarruja!

Vastakysymys Hessulle: Mihin tarvitaan demokratiaa, ellei vähemmistöllä ole oikeutta määritellä kehitys ja sen vaatimat uudistukset enemmistöstä poikkeavasti?

Brittiläisen sosiaaliantropologin Mary Douglasin mukaan kaikissa kulttuureissa keskeisintä on pysyväisluontoiset tiedon aukot, asiat, joita ei nähdä. Tämän ”institutionaalisen sokeuden” tehtävänä on suojella tiettyjä arvoja ja niihin liittyviä institutionaalisia rakenteita. Dosentti Markku Käpylää soveltaen, uusien valtuutettujen sosiaalistaminen on tietämättömyyden levittämistä, jossa tärkeintä on oppia mitä ei saa tietää ja mitä ei saa kysyä.

Päättyneet luottamuspaikkaneuvottelut olivat malliesimerkki siitä, miten olemassa oleva rakenne pyrkii säilyttämään ja oikeuttamaan valtansa. Yhteistyö Pro Hämeenlinnan kanssa, valtuuston puheenjohtajuus, suhteellinen osuus lautakuntien puheenjohtajuuksista tai osuus strategisten yhtiöiden hallituspaikoista eivät koskaan olleet aidosti neuvottelupöydässä, koska emme alunperinkään suostuneet lehmänkauppoihin kaupunginjohtajapelissä. Ainoa peli kaupungissa oli ja on kaupunginjohtajapeli, ja kaikki pelin nappulat tarvitaan kaupankäyntiin kokoomuksen ja demareiden välillä.

Moraalittomuus voittaa neuvottelussa moraalin aina 100-0. Moraali ei salli ehdottaa sitä mihin moraalittomuus suostuu, moraalittomuus taas tietää mihin moraali ei suostu, ja siten kontrolloi neuvotteluja. Hämeenlinnalaisen sosiaalistumisen ja siitä palkitsemisen riemuvoittoja ovat ne hetket, kun Sari Rautio ottaa ensin vastaan valtuuston puheenjohtajuuden, ja myöhemmin Tarja Filatov ottaa vastaan kaupunginjohtajuuden ja kokoomus sitä palkkaa myös kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden.

24 kommenttia artikkeliin “Oy ShaddapYouFace Ab: sosiaalistuminen palkitaan, kriittisyydestä rangaistaan”
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Kari!

  Vastakysymyksesi ei liity retooriseen mutu-veikkaukseeni, joten jätän vastaamisen niille, jotka ovat kaupungin toiminnassa mukana. Totean kuitenkin, että luottamuksen palauttaminen vaatii usein monia jämäköitä toimia. Viime kädessä valtuuston on näytettävä kaapin paikka sellaisille johtajille, jotka eivät noudata normeja.

  Po. tapauksessa ei ole vielä todettu kenenkään toimineen laittomasti. Liikkeellä on vasta tutkintapyyntö, mutta on aivan ilmeisesti syntynyt jo nyt iso riita kaupungin eliitin keskuudessa.

  Veikkaan siis ilman sarvia ja hampaita, että tämä riitely tekee kaupungin kylkeen pahan lommon. Lisäksi se heijastuu tärkeiden asioiden hoitoon.

 2. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys!
  Sisäänlämpiävässä politiikassa myötäily palkitaan tasan niin kauan,
  kuin siitä on hyötyä tietyille tahoille.
  Se olisi hyvä muistaa,
  alamäki voi muuttua hyytävän yksinäiseksi.
  Demokratia on parhainta silloin, kun enemmistö uskaltaa myöntää olleensa väärässä,
  harhaan johdettu tms.
  Oikea elämä on joskus hyvinkin lommoista,
  sen voisivat pikkuhiljaa suomalaiset sisäistää.
  Helepottaa kummasti.
  Sari, olet jo siinä iässä, jotta voin paljastaa,
  ettei hyvä kotikasvatus kerro ihmisen moraalista yhtikäs mitään.
  Riitta

 3. avatar Jari Ranne sanoo:

  Leo, valtuusto ei näytä kaapin paikkaa normeja noudattamattomille, koska enemmistö valtuutetuista on hyväksynyt noudattamattomuudet – ainakin viimeiset 12 vuotta.

  • avatar Leo Leppänen sanoo:

   Jos Hämeenlinnan valtuusto ei näytä kaapin paikka normeja noudattomille johtajille, tällainen tilanne merkitsee sitä, että kaupungin eliittiä vaivaa vakava moraalikato. Sen ilmenemismuotoihin voi tutusta tutustumismatkalla esim. Espanjan ja Etelä-Italian paikallishallintoon.

  • avatar Timo Kivistö sanoo:

   Tähän Jarin hyvään kommenttiin liittyen ajankohtainen dokumentti tuli juuri tällä viikolla YLE1:ltä, kannattaa katso Areenasta: La Cuenta – Kuka maksaa. Siinä on monta malliesimerkkiä paikallishallinnon korruptiosta Vetelän etelän maista. Esimerkiksi kelpaa – ei koskaan käytössä ollut lentokenttä, analogia tyhjät parkkihallit?

   No ei ole uuden poliittisen ”kartan” luominen helppoa täällä naapurissakaan, katsotaan nyt…

   Mutta Rauhallista Joulua kaikille.

 4. avatar Marko Palm sanoo:

  Eiköhän tässä lommojen luvatussa kaupungissa ole korkea aika kääntää uusi sivu, joka pitää sisällään totuuden. Jos totuuden kaivaminen/vaatiminen aiheuttaa ongelmia asioiden päättämiseen uudella valtuustokaudella, se ei johdu niiden epäkohtien selvittäjistä vaan niiden kieltäjistä. Eikö ole kaikkien kaupunkilaisten etu, myös niiden joiden toimintaa kyseenalaistetaan, että asiat selvitetään. Uusien valtuutettujen ammattitaitoa ja kykyä toimia on epäilty useammassa yhteydessä. Yhteistyön halukkuus on ollut suuri kysymysmerkki, meitä pidetään ”Jere Jarruvetureina”.
  Olen joskus kuullut, että politiikassa on oltava paksu nahka ja kestettävä kovaakin krittikkiä. Ikäväkseni olen huomannut, että muutamien kaupunkimme ”vanhojen” päätäjien on kovin vaikea ottaa vastaan itseensä kohdistuvaa kritiikkiä. Sitä vastaan hyökätään kun susilauma. Kritiikin julkituoja leimataan yhteistyö haluttomaksi joko yksilönä tai ryhmänä. Se rakki ärähtää, johon kalikka kolahtaa.

 5. avatar Erkki strömberg sanoo:

  No, tähän on tultu entäs sitten? Seuraako tästä mitään vai ei?

 6. avatar Esa Lehtinen sanoo:

  Terve Kari!

  Hyvää pohdiskelua sinulta! Politiikka on aivan oma maailmansa ja tuossa, kun puhuit moraalittomuudesta, niin usein kyllä tuntuu siltä, että moraali ja politiikka kiertävät kaukaa toisensa. On varmasti olemassa moraalisesti puhtoisia poliitikkoja, mutta usein vain näyttää siltä, että valta turmelee vallankäyttäjän. Vanhan testamentin apogryfikirjoihin kuuluvassa Sirakin kirjassa asia Ilmaistiin näin: ”Järkevä hallitsija kasvattaa kansaansa, viisaan hallinto on hyvässä järjestyksessä. Millainen on kansan hallitsija, sellaisia virkamiehet, millainen on kaupungin johtaja, sellaisia sen asukkaat. Holtiton kuningas vie kansansa tuhoon, kaupunkia vie eteenpäin sen johtajien viisaus.” — Sirakin kirja 10:1-3.

  Toivottavasti Hämeenlinnan kaupungin johdossa saatte nuo henkilöasiat pian kuntoon, jotta pääsette päättämään niistä tärkeistä meistä kaikkia kaupunkilaisia koskevista asioista.
  Hyvää Joulua!
  t. Esa L.

 7. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Niin sevaan menee. Findlandiapalkittu Erno Paasilinna aikanaan kirjoitti Hämeenlinnan ilmapiiristä hyvin osuvatlausunnot. Mikään ei ole muuttunut 30 vuodessa. Kukaan näihin Blogeihin kirjoittaja ei ehkä ole lukenut niitä. Onko edes Ilkkala ?

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Terve Lauri,

   täytyy tunnustaa, että ennen kommenttiasi en ollut mainitsemaasi Erno Paasilinnan Hämeenlinna-kuvausta lukenut. Teos ”Tähänastisen elämäni kirjaimet” löytyy kuitenkin omasta hyllystä. Laitan tähän muutaman Hämeenlinna-helmen:

   ”…Väestön vaihto oli ollut hyvin vähäistä, sodat eivät olleet sitä koskaan vakavasti koskettaneet, se oli saanut elää omillaan ja sitä myöten torjua sille vastenmieliset vaikutteet. Kun tähän yhdistää perushämäläiset luonteenpiirteet, joita ei ole koskaan tarvinnut ylistää tarpeettomasta avonaisuudesta tai sosiaalisesta mielenlaadusta, niin vähemmästäkin ymmärtää, että Hämeenlinna oli kaikille tulokkaille ympäristö, johon heidän oli pakko sopeutua tai sitten syrjäytyä ja joutua sysätyksi omaan nurkkaansa.”

   ”…kaupungin sanomalehti Hämeen Sanomat IKL:n äänenkannattaja aina siihen saakka kun järjestö lakkautettiin 1944.”

   ”…kaikki nämä kulttuurimuistot olivat aikoja sitten kivettyneet muistolaatoiksi rakennusten seiniin, niin että Hämeenlinnassa laskettiin olevan enemmän muistolaattoja kuin missään muussa kaupungissa koko maassa. Niillä lunastettiin rituaalinen oikeus kulttuurikaupungin nimeen, niin ettei se häirinnyt ketään eikä velvoittanut mihinkään uusiin vapaamielisiin aloitteisiin.”

   ”Ei ihme, että rauhallinen idylli-Hämeenlinna oli jo silloin yksi suosituimpia korkeiden virkamiesten eläkeläiskaupunkeja.”

   ”Jos tervaporvarien Oulu olikin ollut hyvä ympäristö satiirikon syntymiselle, en vielä täysin varmasti tiennyt että Hämeenlinna tulisi olemaan omassa laadussaan sitä vielä monin verroin parempi.
   Muualta tulleena aloin nähdä sen vähä vähältä aivan aitona vanhana venäläisenä kuvernementtikaupunkina, johon olisi aivan hyvin voinut lähettää jonkun herra Hlestakovin Pietarista tarkastusmatkalle, niin kuin Gogol aikanaan lähetti tunnetun heittiönsä Reviisori-näytelmässään, eikä mitään erityisempiä kulissivaihdoksia olisi sitä varten tarvinnut tehdä.”

   Ernon kommentteja lukiessa palautuu mieleen Murtosen Ullan mutina selälleni 20 vuotta vaikuttajakoulun jälkeen tapahtuneen jälleennäkemisen lopuksi: ”…kyllä ne sinut jotenkin nujertaa…”.

   Sitä odotellessa Mukavaa Joulupäivää kaikille.

 8. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Lauri!
  Olen Ernon lukenut useampaankin kertaan.
  Mitä tulee HML:n ilmapiiriin,
  se muuttui hyvinkin dramaattisesti Pro Hämeenlinnan ja kannattajien ansiosta.
  Olen saanut liitoskunnista ja Janakkalasta palautetta,
  että ainutlaatuista tilannetta seurataan nyt mielenkiinnolla.
  Ilkkalan ja Isosuon draamasta keskustellaan kahviporukoissa.
  Karista on tullut sankari jo nyt.
  Vuoden vaihteen jälkeen Pro HML:n kellosepät aloittavat väärää aikaa näyttävän kellon rukkaamisen Raatihuoneella.
  Se hienosäätö vaatii oman aikansa.
  Riitta

 9. avatar Saul sanoo:

  Noh noh, eipä aleta poliitikoista sentään sankareita tekemään. Juuri ketään ei Rydin jälkeen ole ollut, sotasankareita kyllä.
  Aika paljon vaan pelataan siihen omaan pussiin tai molempiin.
  Lunkisti vaan, ootellaan lailliset ratkaisut asioihin.

  Politiikka on peliä, jossa toisen toiminta ja ajatukset yritetään saada näyttämään omia huonommilta ja keräämään siihen mahdollisimman paljon samanmielisiä mukaan.

  Joka kunnassa on pyrkyreitä, on vähintään herkästi etuja itselleen mielellään ottavia virkamiehiä ja poliitikkoja, ei Hämeenlinna ole sen puhtoisempi tai likaisempi, kuin muutkaan. Joka kunnassa on vastavoima, joka murjottaa asioista, kun ei oikein muuta voi enemmistölle.
  Tämmöstä puuhaa se on, ei sankareita, ei rosvoja, vain harmaata aluetta.

 10. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Noh, noh ”Saul.”
  Suomessa on toistaiseksi mielipide-vapaus.
  Tähän keissiin sopii vallan mainiosti Bismarkin viisaus
  ”Älä usko politiikassa mihinkään, ennenkuin se on kielletty julkisesti.”
  Riitta

 11. avatar Saul sanoo:

  Tottakai on mielipidevapaus molemmin päin.
  Siksi olen tuosta ”viisaudestakin” sitä mieltä, että se on alunperin todennäköisesti pienessä vihneessä ladattu, mitään tarkoittamaton, myöhemmin viisaudeksi tulkittu möläytys 🙂

 12. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys ”Saul”
  Huumori, musa, politiikka,
  ovat asioita,
  joita ei joillekin kannata selittää,
  on myös älyköt viisaat,
  joille ei tarvitse…
  Riitta

 13. avatar Saul sanoo:

  Vaikka ilmeisesti vihjaat ”joillakin” älylliseen ylemmyyteesi Riitta, niin en vieläkään arvostele älyäsi, mutta Bismarc oli kyllä viisaaksi ja älykkääksi ajattelijaksi yllättävän sotaisa.
  Ehkä viisaus lisääntyi sitten, kun sotaan ei enää päästy ja oli enempi aikaa ajatella hieman useampi lasillinen..

  • avatar Kari Ilkkala sanoo:

   Saul, ei nimimerkin suojista voi oikein sinutella, saati arvostella kenenkään älyä tai mielipidettä. Oleellista ei ole Bismarckin tissuttelu, tai lausuiko ylipäätään koskaan Riitan heittämää lainausta. Tokaisu on todettu käytännössä todeksi niin monta kertaa, että se on muuttunut truismiksi.

 14. avatar riitta nyqvist sanoo:

  Tervehdys Saul!
  Ylemmyyden tunne katosi murrosiässä, kun tieto lisäsi tuskaa rajallisuudesta.
  Huomasin myös ajan myötä,
  että minunkaltaiset idiootit ovat yllättävän usein osuneet
  sokkonakin maaliin.
  Mitä Bismarckiin tulee,
  hänen viisautensa politiikasta sopii tämänhetkiseen tilanteeseen paikallis-politiikassa.
  ”Sotaa” käydään hyvin monella tasolla, sen tiedät,
  olet hyvin historiasi lukenut.
  Olen sanonut joskus paikalliselle päättäjälle,
  hänen arvostellessaan muutaman täkäläisen poliitikon lasillisia,
  jotta he pystyvät tekemään parempia päätöksiä kuin hän,
  pienessä hiprakassakin.
  Ei se selvä pää ole tae ajatuskyvystä.
  Ajatteles Winston Churchilliakin, pikku viskissä ylen aikaa,
  eikä ihan hullummin pärjäillyt maailmanpolitiikassa.
  Riitta

 15. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Juopoissa on ollut yllättävän paljon hyviä ammattimiehiä. Tätä olen ihmetellyt ollessani nuorena konepajaopissa. Jotenkin se vain on niin jotta jos osaa hommansa kiitettävän hyvin ei siitä saa itselleen tyydytystä, joten se on haettava muualta. Jos ei ole halua hyppiä alinomaan vieraissa hameissa voi sitä ryypätäkkin. Kaikkea ei voi yleistää, mutta useimmin ne ”raittuisseuralaiset” on niitä joitten töitten jälkiä pitää mennä paikkailee.

 16. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Hyvää loppuvuotta
  Eletään tänäpänä erikoisia aikoja.
  Rupesinpa uudestaan lukemaan Ernon kirjaa,kovia koki jo 15 ensimmäisenä elinvuonnaan sano
  Aarno Järvinen

 17. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Rupesin minäkin lukemaan kirjaa, virsikirjaa joka on hyväksytty 12. yleisessä kirkolliskokouksessa vuonna 1938, siis nykyistä vanhempi versio.

  Sieltä löytyy virsi 440 eli ruotsalaisen Haqvin Spegelin (1645-1714) muovaama psalmi 58.

  Ovat vanhat sanat niin sopivat täälle ajalle ja tälle kaupungin ”johdolle” jotta jonkun värssyn tähän kopioin:

  Jo vääryys vallan saapi Se huutaa taivaaseen
  Se turmaa ennustaapi Vie kansat kurjuuteen
  Ken herran oikeutta Nyt täällä julistaa
  Ja ken vanhurkautta Nyt tahtois puolustaa

  Nyt viekas vilppi täällä On noussut kunniaan
  On valhe valheen päällä Ja vääryys voimissaan
  Ei kuulla kurjan ääntä ääntä Ja köyhää sorretaan
  Ja lainkin rikkaat vääntää Vääryyttä puoltamaan

  Vaan voitonpäivän kerran Vaivaiset näkevät
  Vanhurskaus kun Herran Lyö väärät väkevät
  Oi Herra voimas näytä Kansaasi armahda
  Ja hurskaan pyynnöt täytä Ja pästä vaivasta

  Miksiköhän tätä ei löydy nykyvirsikirjasta?

 18. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Hyvä, Aarno ja Erkki, että pidätte yllä keskustelua Hämeenlinnan ja yhteikunnan asioista!
  Monia muita vaivaa Suomessa luultavasti narkolepsia, ja muutenkin huono muisti!
  Odottelen jännityksellä Vapaavuoren selvitystä Turun telakan menetetystä laivanrakennus-projektista! Samoin myös tutkimuksen edentymistä Talvivaara-yhtiön ympäristö-rikoksesta!
  Toivottavasti asianomaiset selviävät taudin oireista lähiviikkojen kuluessa!
  Tapani

 19. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Esipuhekatkelma Ernon toimittamasta ”Pidot Aulangolla” (härskisti kopioituna)
  ”On turha vakuuttaa,että sovinollisuus olisi voittanut itsekkään pyrkimyksen käydä käsiksi vastustajan arimpiin kohtiin.Tilapäisiä rintamalinjoja muodostui ja purkautui tämän tästä.Käsirysyltä vältyttiin pitämällä tiukan tullen pieni tauko,joka merkillisellä tavalla avasi uusia näkökohtia.Keskustelua ei suuresti jäsennetty,joten se liikkui väliin aivan valtoimenaan,laajalti hamuten aiheen laitoja ja juuttuen toisinaan tiukasti kiinni johonkin erityiseen,tärkeäksi havaittuun kysymykseen”
  Kuis tää tänäänkin tuntuu niin kivan tuttavalta,tapahtui 50 vuotta sitten.
  Aarno Järvinen

 20. avatar erkki Strömberg sanoo:

  Keski-Häme to 20.12.2012, 3. sivu, uutisikkuna Juha Reinikainen (päätoimittaja)

  Tutkintapyynnöt sinkoilevat Hämeenlinnassa

  HML:n apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo on ilmoittanut kaupunginvaltuustolle tekevänsä tutkintapyynnön tulevan kaupunginvaltuutetun Kari Ilkkalan (ps.) Isosuota koskevasta tutkintapyynnöstä. Iltalehti uutisoi hiljattain Ilkkalan tekemästä tutkintapyynnöstä, jonka käsittely on siirretty keskusrikospoliisille. Ilkkalan tutkintapyyntö, joka koskee mm. M-Componentsin ja Moreeni-Metallin rahoituskuvioita, on ollut Keski-Hämeen tiedossa jo lokakuusta asti. Lehti ei julkaissut tietojaan, koska asiasta ei haluttu uutisoida ennen poliisilta saatua vahvistusta asian kirjaamisesta. Apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen vahvisti Keski-Hämeelle eilen, että tutkintapyyntö on siirretty keskusrikospoliisin arvioitavaksi.
  En tee tutkintapyyntöä mielelläni, vaan harkinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että Kari Ilkkalan toiminta käytännössä pakottaa minut toimimaan näin, Isosuo toteaa.
  Ilkkala oli vaaleissa ehdokkaana ja pääsi HML:n tulevaan valtuustoon. Hän muistuttaa lokakuussa antaneensa tietoja valmisteilla olevasta tutkintapyynnöstä sillä ehdolla, ettei niitä vaalien läheisyyden takia julkaistaisi, koska se voitaisiin katsoa vaalitempuksi. Keski-Häme tarkentaa tältä osin aiempaa uutisointiaan ja vahvistaa tämän Ilkkalan väitteen todeksi.
  Tutkintapyyntöni seisoo omilla jaloillaan. Asia ei liity politiikkaan, vaan asianosaisten toiminnan lainmukaisuuteen vuodesta 2005 tähän päivään, Ilkkala toteaa.
  Isosuo toteaa valtuutetuille 18.12.2012 lähettämässään kirjeessä, että Iltalehden uutisoinnin ajankohta M-Componentsiin liittyvästä tutkintapyynnöstä on tuskin sattumaa: “Ei varmasti ole sattumaa, että Kari Ilkkalan tutkintapyyntö on tehty tilanteessa, jossa kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin valinta Kevan varatoimitusjohtajaksi on varmistumassa ja neuvottelut viran täyttämisestä käynnistyvät. Poliisin työtilanteen takia lienee selvää, ettei tutkintapyyntöä edes ehditä selvittää useaan kuukauteen.”
  Isosuon esille nostama syy uutisoinnille on vaihtunut sen jälkeen, kun Keski-Häme kysyi häneltä samasta asiasta lokakuussa. Tuolloin Isosuo totesi vain taustatiedoksi tarkoitettuna, että “ei varmasti ole sattumaa, että asia nostettiin esille kunnallisvaaliviikolla”.
  Johtavan virkamiehen antama kaksi näin ristiriitaista väitettä ovat Keski-Hämeen mielestä perusteltu syy tuoda tämäkin Isosuon näkemys julkisuuteen.

  (Teksti on kopioitu parhaan kykyni mukaan lehdestä.)

  Näin siis Keski-Hämeessä, seudun rehellisimmässä lehdessä, mielestäni.

  Toistan uudelleen jo esittämäni kysymyksen. Kuinka paljon Isosuo saa valehdella?

Jätä kommentti

css.php