SCC:N OMISTUS

Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:n hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan Markku Ritaluoman viikko sitten antaman lupauksen mukaisesti sain tänään SCC:n osake- ja osakasluettelot.

29.02.2012 päivätty luettelo oli toisaalta odottamani, toisaalta pääsi silti yllättämään.

Yhtiön osakeluettelossa ovat vain ne 2.500 kpl A-sarjan osakkeita, joilla yhtiö on elokuussa 2010 perustettu. Kaupungin ja Virtaa Hämeeseen Oy:n 2010 lopussa allekirjoittaman osakassopimuksen mukaisia 2.500 kpl B-osakkeita ei ole merkitty osakeluetteloon. Jos muita anteja on ollut, niitäkään ei ole merkitty.

Osakassopimuksen mukaan yhtiön omistuksen piti olla ennen sopimusta:

Antrading:          625 A-osaketta yht.   625 €

Sunny-Trading 1.875 A-osaketta yht. 1.875 €

Ja osakassopimuksessa sovitun suunnatun annin jälkeen:

Antrading                       625 A-osaketta yht.   62.500 €

Sunny-Trading             1.875 A-osaketta yht. 187.500 €

Virtaa Hämeeseen         1.500 B-osaketta yht. 150.000 €

Hämeenlinnan kaupunki 1.000 B-osaketta yht. 100.000 €

Yhteensä 2.500 A-osaketta ja 2.500 B-osaketta ja 500.000 €

Käydyn keskustelunperusteella ei ollut yllättävää ettei B-osakkeita ollut luetteloissa. Antrading omistaa 625 A-osaketta kuten pitikin.

Yllättävää sen sijaan on se, että Sunny-Trading omistaa vain 937 A-osaketta, ja yksityishenkilö Markku Ritaluoma omistaa 938 A-osaketta. Missä vaiheessa ja miksi Ritaluomalle on päätynyt 938 A-osaketta? Osakeluetteloon ne on merkitty viime keskiviikkona 29.02.2012. Osakassopimuksen ja yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeen perusteella Ritaluoma on halutessaan ja Antradingin suostumuksella saanut ostaa osakkeensa Oy Sunny-Trading Ltd:ltä 1 € (siis yhden euron) kappalehintaan, mikä oli A-osakkeen merkintähinta.

Yhtiön asiat ovat sekaisin kuin poikamiehen sukkalaatikko. Kaupunki on kiistatta maksanut yhtiölle 100.000 € B-osakkeiden merkintähintana jo yli vuosi sitten. Riippuen siitä onko vai ei sovittua suunnattua antia koskevaa yhtiökokousta pidetty ja antipäätöstä tehty, yhtiö on joko rikkonut rekisteröintivelvollisuutensa sekä osake- ja osakasluetteloiden pitovelvollisuuden, tai kaupunki on maksanut ja käyttänyt osakkaan oikeuksia perustuen osakkeisiin joita ei ole edes olemassa. En jaksa uskoa että kaupunki nyt kieltäisi tai hidastaisi yli vuosi sitten tehdyn antipäätöksen rekisteröintiä, vaan mitään antiasiaa ei yhtiössä ole käsitelty ennen 25.1.2012 ylimääräistä yhtiökokousta.

Niin tai näin, kyseessä on täydellinen pellefarssi.

Etenkin ihmetyttää Virtaa Hämeeseen Oy:n sijoituksensa valvonnan puute ja Heikki Hietasen rooli SCC:ssä. Tätä samaa osakeasiaa kysyin jo 19.5.2011, vaan mitä se auttaa rakin haukku jos reki kulkee ilman kuskia…

26 kommenttia artikkeliin “SCC:N OMISTUS”
 1. avatar Esa Leskinen sanoo:

  Jos yhtiön asiat ovat sekaisin, silloin se kai tarkoittaa sitä, että joku on ne sekoittanut. Markku Ritaluomasta olen saanut sen käsityksen, että hän on kivenkova liikemies, joten on vaikea uskoa, että asiantila olisi hänen taitamattomuutensa tulosta. Missä/kenessä on siis vika?

  Niin ja missä ovat ne miljoonat, joista Iisakki Kiemunki tammikuun lopussa kertoi (Häsa 27.1.2012 – ”Kirstulan mammutin kirstussa on rahaa”)?

 2. avatar Timo Autio sanoo:

  Iltaa!
  Jotenkin vaikuttaa siltä, että kaikki ei ole nyt mennyt aivan putkeen. Tässä vielä muistutukseksi pientä alkuinfoa siitä, mitkä oli ylevät tavoitteet:

  http://www.youtube.com/watch?v=8Y5CVTcE0bI&feature=related

  Vaikuttaisi siltä, että vakuuttelut ja motivoinnit tulevien yhteistyökumppanien suuntaan eivät ole oikein onnistuneet, paitsi toki kaupungin osalta. 🙂

 3. avatar Hätilän hurja sanoo:

  Voin vain kuvitella kuinka Pauli Uusi-Kilponen repii pelihousujaan, kun Kari Ilkkala jatkaa esimerkillistä kansalaisvaikuttamistaan. Aikaisemmin tällaiset kusetukset ovat menneet läpi vähin äänin, kun kaupungista ei ole löytynyt Ilkkalan kaltaista miestä, joka laittaa stopin tällaiselle hulluudelle.

  Kari Ilkkala on taivaanlahja hämeenlinnalaiselle lähidemokratialle. Joku toinen politiikko saattaisi nähdä tässäkin kriisissä uuden mahdollisuuden kehittyä ja katsoa eteenpäin, mutta niin kuin vanha kansanviisaus sanoo: sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Pätee myös tähän.

  Saa nähdä, koska HäSa laittaa entistä kovemman vaihteen likasankojournalismissaan Perussuomalaisia vastaan ja Kokoomuksen kyseenalaisessa hehkuttamisessa. Tosin, jos käy sillä tavalla, että kunnallisvaaleissa Ilkkala seisoo samoissa joukoissa kuin Soukola, voi käydä sillä tavalla, että paikallinen hyvävelikerho joutuu ahtaalle. Vai onko joku lukenut HäSa:sta poikkipuoleista sanaa näistä sikailuista?

  Uurnilla tavataan!

 4. avatar Lulu Riikonen sanoo:

  Huomenta,

  Kiitos Kari raportista. Keskustelin juuri aiheesta kaupungin lakimiehen Kari Suokkaan kanssa. SCC tulee siis kaupunginhallituksen käsittelyyn mahdollisesti ensi maanantaina 12.3. Selvittelyt ovat työn alla ja selvitettävää riittää.

  SCC:tä kritisoiva Hämeenlinnan Viikkouutisten kolumnini ”Puhtaasti aurinkoista bisnestä” 20.1.2012 aiheutti tammikuussa ja helmikuun alussa aikamoisen äläkän ja kaupungin ykköstykit vannoivat, että KAIKKI on hyvin.
  Tuskin SCC -asiaa olisi alettu selvittää näin ahkerasti ilman ko kolumnia. Pojjaat olisivat todennäköisesti jatkaneet valitsemallaan hiljaisella linjalla. Vai uskooko kukaan, että he olisivat vapaaehtoisesti tiedottaneet epäkohdista, lakien rikkomisesta ja muista hankaluuksista? Rakennuslupamaksu ja rahakkaat sijoittajat ovat myös aikamoinen tapaus….rakennuslupamaksujen osalta muuten toimitaan yleensä niin, että kun eräpäivä koittaa, maksetaan kaikki kerralla.

  Mielenkiintoista olisi nyt saada lista Sunny Car Centeriin liittyvistä asioista, jotka oikeasti ovat oikein hyvin.

  Lulu

 5. avatar Sari Rautio sanoo:

  Aurinkoa Sunny Car Centeristä huolimatta;)

  Kh käsittelee SCCtä ensi viikolla ja asia etenee julkisuudessa olevista tai tulevista kirjoituksista huolimatta tai niistä johtuen. Eli olipa viikkouutiset kuinka erinomainen julkaisu, se ei kuulu valmisteluasiakirjoihin.

  Sari

 6. avatar Jari Ranne sanoo:

  Sari, mikä oli kommenttisi sisältö???
  Miksi on niin vaikeaa myöntää, että SCC:n osakerekisteröinnit ovat edelleen lainvastaiset?

 7. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Jaaha, sitä on taas ”virheistä opittu” ja ”puhdasta pöytää” tarjolla.
  Sen pöydän alla ruokkisi muutaman tehokanalan.
  Lämmöllä
  Riitta

 8. avatar Rauno sanoo:

  Ei voi myöntää tekevänsä väärin jos ei ymmärrä tekevänsä väärin. Nämä kuvittelevat olevansa lain yläpuolella. Kyllä näissä kaikissa kupruissa vielä tuomiopäivä koittaa…

 9. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Sari!

  Et ilmeisesti ole koskaan valmistellut kaupunginhallituksen esityslistaa. Itse olen. Kokemukseni on aika pitkä. Tämän perusteella ja seurattuani aika tarkkaan Kirstulan autotalohanketta väitän, että VU on luettu viime aikoina tarkkaan siltä osin kuin siellä on ollut tekstiä SCC:n tekemisistä ja tekemättä jättämisestä.

  Ei kannata hermostua. Kaupunginlakimiehen ja muiden valmistelijoiden kynästä tulee ensi maanantain esityslistalle perusteelliset ja tosiasioihin perustuvat selvitykset päätöksenteon pohjaksi. Muun muassa VU on sen osaltaan varmistanut. Julkisuuden paine parantaa aina virkamiesten työn laatua.

  Toivotaan, että autotalokolossi nousee Kirstulaan huolimatta alkuvaiheen mokista. Otetaan kaikki niistä jälleen opiksi.

 10. avatar Timo sanoo:

  Tuntuu, että Hämeenlinnassa on demokratian tarkoituksesta useampaa käsitystä. Valtaeliitin käsitys vaikuttaa sellaiselta, jossa pyritään valta keskittämään mahdollisimman vähiin ja toistensa kanssa mahdollisimman voimakkaasti verkostoituneisiin käsiin. Näin sitten voidaan jouhevasti tehdä päätöksiä ilman suurempaa vastustusta. Tämän yhteisen konsensuksen tekemät ratkaisut ovat sitten omasta mielestään moraalisesti niin oikeutettuja, että he voivat tehdä oikeastaan miten huvittaa tuntematta toimivansa väärin. Järjestelmän sivuvaikutuksena toki syntyy vastapalveluksiin perustuva hyvä veli -järjestelmä, jota voidaan myös tarkoituksellisesti käyttää esimerkiksi rahan ohjaamiseen haluttuihin kohteisiin. Eräänlaista rahanpesua muuten, joskaan ei kai lain määritelmän mukaan rahanpesua.

  Jonkinnäköinen demokratiaa käyttävä diktatuurinen hallintomalli tässä on käytössä. Miten kaupunkilaiset ovat tätä hyväksyneet, sitä on hankala ymmärtää varsinkin ulkopuolelta. Ehkä kyse on ainoastaan tiedonpuutteesta. Joku psykologiaa tunteva voisi pystyä selittämään ilmiötä jos sellainen löytyy.

 11. avatar Liisa Jokinen sanoo:

  Kiitos, voimia ja jaksamista Kari Ikkalalle.

 12. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Moro Lexa!
  Minulle riittäisi hyvin se, että asianosaiset ottaisivat opiksi.
  Taitaa olla turha toive.
  T. Riitta

 13. avatar verkot tötterölle sanoo:

  Minulle riittäisi, että joku kantaisi tässä kaupungissa vastuun tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Doh, syksyyn ei onneksi ole pitkä aika.

 14. avatar Vara-Everstiluutnantti sanoo:

  Niin, hyvä kun Kari Ilkkala sai tuon valtuustojohtajan mainostaman SCC:n ”miljoonien rahakirstun” näin virallisestikin johtaja Ritaluomalta, vaikka tokihan se tiedustelujeni mukaan jo muutenkin oli selvillä. Mutta virallinen on aina parempi kuin epävirallinen ja varmistamaton? Tässähän on tosiasiassa siis niin, että ainoa rahoittaja on hämeenlinnalainen veronmaksaja. Ritaluoma ja Antti ovat rahoittaneen yhteensä reilut pari tuhatta euroa. Eli siis suunnilleen yhden mainoksen taksin oveen.

  Edelleen saamineni tietojen mukaan SCC:n kassa on käytännössä tyhjä. Toki valtuustojohtaja voi tätäkin asiaa korjata, sillä minun tietoni on toistaiseksi vasta epävirallinen ja varmistamaton. Ja mitä tulee tuohon kovasti mainostettuun Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokoukseen päivämäärällä 12.3.2012, niin siellä on varmasti mukana kyselyssä ainakin johtajien Ritaluoma ja Kiesi esittämä lisämäärärahan anomus. Millä muuten sitä varsin tärkeätä kalkkistabilointia pääsee tekemään? Tähän menee muutama miljoona ja tämä on juurikin se raha, joka saadaan ajomestarin esittämällä puolen prosenttiyksikön kunnallisveron korotuksella. Eli keskituloinen hämeenlinnalainen maksaa ensi vuonna noin 150 euroa vuodessa enemmän veroa, ja tämä siis saatetaan suoraan tilittää maan alle kalkkistabilointiin?

  Mutta sen johdosta, ettei pääsisi totuus hämärtymään ja ihan kertaukseksikin, voi laittaa googleen taikasanat, Ritaluoma ja Audi-mies. Sieltä aukeaa ensimmäiseksi kaksi linkkiä, joista varsinkin jälkimmäinen on varsin hupaisaa luettavaa. Ensimmäisessä jutussa johtaja Ritaluoma toetaa muun muassa seuraavaa: ”Ei ei. Ei Heikillä johdatuksia tähän ole Ritaluoma kiistää.” Mutta toisessa jutussa hän on jo tätä mieltä: ”Heikki esitti, että sinne Ojoisiin rakennettaisiin autoliikkeille toimintatilat. Kullekin merkille omansa.” Eli joko muisti pätkii noin yleensä, tai sitten unohtuu se tosiasia, että ”valepukilla pitäisi olla hyvä muisti.”

  No tuossa toisessa jutussa Ritaluoma asettaa myös valtuustojohtajan ja muunkin Hämeenlinnan johdon varsin kyseenalaiseen valoon. Ritaluoman mukaan Hämeenlinnan johtoon ”idea upposi kuin kuuma veitsi voihin, koska tarvittiin uusia työpaikkoja ja asiakkaita ja kaikki eivät pelaa golfiakaan.” Ja edelleen Ritaluoma tuossa jutussa vahvistaa, että ”Hämeenlinnan johto tarvitsi selkeän maamerkin, eli että autotalon katolle tehtäisiin korkea antenni.” Ja olivatpa kuulemma valtuustojohtaja ja kumppanit vielä Ritaluoman mukaan sitäkin mieltä, että autotalo voisi olla seitsemän kerroksen sijasta kahdeksan kerroksinen.” Jaa, jaa, ketähän kaikkia valtuustojohtajan lisäksi mahtoi olla paikalla, kun näitä tärkeitä visioita hiottiin?

  Mutta tuossa toisessa jutussa johtaja Kiesi panee ehkä vielä Ritaluomaakin paremmaksi? Kiesi kertoo, että ”Hämeenlinnan kaupungin johtajisto ja osa päättäjistä on luvannut rakennuttaa rautatieseisakkeen autotalon kohdalle radan varteen”. On sitten Kiesin mukaan mukava tulla Helsingistä vaikka ravintolavaunussa, kun pääsee ihan portin pieleen. Täytyy sanoa, että kyllä tohtori Göbbels sittenkin taisi olla oikeassa? Hän kun sanoi, että kun kertoo oikein emävaleen, niin suuri osa kansasta uskookin sen paremmin?

  On muuten jotenkin kuvaavaa, että golf-asiat pyörivät tämänkin hankkeen rinnalla varsin vahvasti. Tuskin se johtaja Kiesikään olisi lähtenyt muuten hommaan mukaan, mutta kun tuo InnoParkin toimintapiste on niin sopiva juuri golf-hommissa. Golf-kenttiä on ainakin viisi kappaletta ihan kymmenen kilometrin säteellä. Siinä kun on käynyt lounaalla, niin johtaja Kiesin huippunopea auto kiidättää lähimmälle kentälle alle kymmenessä minuutissa. Tuossa nettijutussahan johtaja Kiesi myös kyseenalaisti moottoritien nopeusrajoitukset. Hänen mukaansa talvella lumipöppörössä voisi ajaa 160 km/tunnissa, mikäli on asianmukainen lumipyryssä kulkeva maasturi, ja jossa edelleen on mukautuva vakionopeussäädin, turvavarusteet ja neliveto. Niin ja täytyy tietysti olla vielä taitava kuljettaja, kuten johtaja Kiesi on.

  Aikoinaan Tapani Kansa jäi tällaisista nopeuksista jatkuvasti kiinni ja kerran ainakin juuri tuossa Hattelmalan liittymän kohdalla. Olisiko Kansa nyt saanut Kiesistä seuraajan? Hyvin se trimmaisikin, jos joku vaikka haluaisi laulun tehdä, Kansa ja Kiesi? Ehkä Ismo Soukola voisi hieman vihjata lentäville kavereilleen, että tällainen tapaus se saattaa Helsingin ja Hämeenlinnan välillä tätä nykyä ohjastaa?

  Valtuustojohtaja tuossa juuri hiljan kirjoitti, ettei hän varmaankaan ole ensimmäisenä kusetettavien jonossa? Pitäisiköhän tuota käsitystä nyt kuitenkin hieman tarkistaa, kun on tullut runsaastikin tätä uutta tietoa? Ja jos kysymyksessä ei ole kusetus, niin voisi sitten varmaan puhua nk. KP-politiikasta, (KP tulee sanasta kestoperseily).

  Valtuustojohtaja on kyllä monille valtuustojäsenillekin lärvinyt jo niin paljon, että kohta he varmaan alkavat jonkinlaiset vastaiskun. Tällaisia valtuustojohtajan uhreja ovat nähdäkseni olleet ainakin Ismo Soukola ja osa myös Kärpäsen jengistä. Vaan saattaa tuo valtuustojohtaja mennä jatkossa hiljaiseksi, jos ottaa vaikka puheeksi ”SCC:n rautatieseisakkeen” tai sitten ”ravintolavaunulla autotaloon”? Voi muuten olla, että valtuustojohtaja on näiden kompurointiensa johdosta muuttunut rasitteeksi myös tovereille. Saas nähdä, että joutuuko valtuusto vielä vaihtamaan johtajaa, vaikka istuntokautta ei enää niin pitkään olekaan?

 15. avatar Timo Autio sanoo:

  Moi!
  Itse suhtaudun periaatteessa hyvinkin myönteisesti uusiin hankkeisiin, mutta hankkeilla on eroja. Lähtökohtaisesti ajattelen niin, että kaikessa, missä kaupunki on tavalla tai toisella mukana, pitäisi olla niin selkeät, läpinäkyvät ja ennenkaikkea myös kriittisen tarkastelun aidon avoimesti kestävät pelisäännöt. Ja vielä mielellään ilman sarvia ja hampaita, jolloin todelliset asiat olisivat keskiössä, eivätkä mahdolliset henkilökohtaiset kädenväännöt.
  Jonkinnäköiset mittarit, joilla voitaisiin realistisesti arvioida kaupungille koituvaa hyötyä olisivat myös mielestäni suotavia, sillä tuleehan kaupungin saaman hyödyn olla kuitenkin se motiivi, jolla kaupunki hankkeisiin osallistumisensa perustelee. Mittariksi ei kelpaa puheet eikä mielikuvat.
  Tässä Sunny Car Centerin tapauksessa nämä asiat eivät mielestäni kohtaa ja epäselvyyksien määrä alkaa olemaan sitä luokkaa, (onhan ilmoitettu, että kaupunki ei aio osallistua hankkeeseen, joka ei kaikilta osin noudata lakia ja jossa on vähäisiäkin epäselvyyksiä) että koko projekti kääntyy tosissaan kaupunkia vastaan. Tai sitten olisi aika napakoille selityksille, ei kun selvityksille, tiukoille luvuille, informaatiolle ja tiedätte kyllä…..
  Aurinkoista päivänjatkoa! 🙂

 16. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Tervehdys,

  Sarille ja muille päätöksentekijöille:

  Englannin kielessä on hyvä sana ”accountability”. Sana tarkoittaa paitsi vastuullisuutta l. vastuun ottamista toiminnastaan, myös velvollisuutta tehdä selkoa toiminnastaan. Vastuullisuuden käsite tässä laajassa merkityksessä on keskiössä arvioitaessa viranomaisten ja luottamusasemassa olevien henkilöiden ja elinten toimintaa.

  Kaupungin johdon toiminnan vastuullisuus voidaan arvioida, ei niin että esim. kh paikkoo toimintaa ja päätöksiään jälkikäteen, vaan ainoastaan niin, että valtuutetut ja kaupunkilaiset saavat tyhjentävän tiedon myös kaupunkinsa johdon toiminnasta.

  Siten odotusarvo kh:n 12.3. päätöksenteolle ja kirjauksille ei ole ainoastaan tieto siitä miten suu seuraavaksi pannaan, vaan myös miten valtuuston ja kh:n hyväksymien aie- ja osakasopimuksien eri osapuolet ovat toimineet tähän mennessä. Sopimusten ehtojen toteuttaminen ja toiminnan lainmukaisuuden seuranta eivät voi olla yrityssalaisuuksia.

  Valtuutetuilla ja kaupunkilaisilla on siten oikeus saada tieto sopimuksen toteutumisesta, esim (lista ei ole tyhjentävä):

  – ovatko Antrading ja Sunny-Trading / Ritaluoma maksaneet suunnattuun antiin liittyneet lupaamansa lisäsijoitukset, yhteensä 247.500 € yhtiön vapaan oman pääoman rahastoon, ja jos niin koska?

  – onko yhtiö pitänyt yhtiökokouksen jossa päättänyt marraskuussa 2010 allekirjoitetun osakassopimuksen mukaisesta suunnatusta annista, ja jos on, niin koska?

  – Jos em. yhtiökokousta ei ole pidetty eikä antia järjestetty, niin miksi ei, ja mihin silloin on perustunut kaupungin yhtiölle eräpäivällä 10.01.2011 maksama 100.000 € merkintähinta?

  – jos yhtiö on järjestänyt suunnatun annin osakassopimuksen mukaisesti, miksi yhtiö on laiminlyönyt lainmukaiset velvoitteet pääoma- ja omistajatietojen julkisuudesta, ja mihin perustuu silloin kaupungin vaatima lainvastainen jarrutus jo toteutuneiden muutosten rekisteröintien tekemisestä?

  – onko sopimusten ja kaupungin irtautumisstrategian edellyttämä kiinteistöosakeyhtiö perustettu, ja mikä sen nimi on? Jos ei ole perustettu, niin miksi ei?

  Muunmuassa näihin kysymyksiin kh:n on annettava vastaus, ja näihin kysymyksiin myös hankitaan vastaus, päättää kh jatkosta sitten mitä hyvänsä.

 17. avatar populisti sanoo:

  Kiitos, Riitta, niistä ”tehokanaloista”! Nauroin pitkään ja makeasti. Ja se lienee sallittua, koska kaikki nämä lkkalan esille pöyhimät faktat ovat kyllä tosi surullista luettavaa. Joskin sikäli jatkuva ilon lähde, että niiden avulla sinitaivas alkaa jo putken päässä häämöttää.

 18. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Kiitos Populisti!
  Jos helposti kusetettavat poliitikot perehtyisivät paremmin pöydälle tuotaviin asioihin,
  joihin olemme heidät valtuuttaneet laskun maksajina, maailma näyttäisi paremmalta.
  Se puurtaminen ei ole parrasvaloissa pörhistelyä ja muuta kivaa pikkurilli sojossa.
  Ilkkalan kaltaista maineensa ja itsensä peliin panevaa politiikka kaipaa kipeästi.
  Riitta

 19. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Tervehdys Salaliittoja,

  olen juuri lähettänyt Kiipulan säätiön tietohallintojohtaja Kari Vekalle viestin, jossa kysyn onko Kiipulan tietoturva-asiat kunnossa? Hänen organisaatiossaan olevalta koneelta lähetetään työaikana nimimerkkiviestejä vuodetuksi ilmoitettua sähköpostiosoitetta ”autourheilu@yahoo.com” käyttäen.

 20. avatar Riitta Nyqvist sanoo:

  Tervehdys Ilkkala!
  Kiipulan säätiön on otettava pikaisesti asia käsittelyyn, kyseessähän on erittäin vakava, säätiön brändiä vahingoittava juttu.
  Riitta

 21. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Hei,

  Kiipulan tietohallintojohtaja Kari Vekka soitti minulle juuri, ja välitin tarkemmat tiedot. Hän lupasi selvittää asiaa omassa organisaatiossaan. Selvityksen tuloshan ei sitten kuulu minulle, minua tai etuani ei tässä ole loukattu.

 22. avatar lauri kivimäki sanoo:

  Heikki Luoma saisi näistä Innopark-Sunnycar (aiemmin jäähalli-kopiokoneet yms mitä niitä onkaan?) aiheen citykomedialle. Toivon, ettei muutu draamaksi, sitten on vakava paikka.

 23. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Tervehdys,

  SCC:n omistuksesta tässä ja muissa blogeissa käydyn keskustelun aikana valtuustomme puheenjohtaja ja SCC:n hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki on todennut mm. seuraavaa:

  5.2. ”En voi toistaiseksi kertoa päärahoittajan nimeä, mutta se julkistetaan sitten, kun sen aika on. Kyseessä on hyvin tunnettu ja merkittävä kansainvälinen yritys.”

  ja

  19.2. ”Kaupunki on toistaiseksi jäädyttänyt osakerekisteröinnit.”

  Nyt kuulemme, että yhtiön uudet osakkaat ovat Markku Ritaluoma, Mikko Uusi-Marttila ja Lännen Laaturakennus Oy.

  Lännen Laaturakennus Oy on UM Yhtiöt Oy:n vuonna 2010 alunperin Kerrosrakennus UM Oy:n nimisenä perustama yritys, joka vuosi sitten muutti nimensä Lännen Laaturakennus Oy:ksi. Ja Mikko Uusi-Marttila on monessa mukana oleva ahkera yrittäjä, joka tosiaan oli myös Soraset Yhtiöt Oy:n osaomistaja, ja näyttää vieläkin olevan yhtiön ja ostajan Skanska Infran toiminnassa mukana. Soraset Yhtiöt Oy:llä tai Skanskalla ei kuitenkaan ole osaa eikä arpaa SCC:n omistusjärjestelyissä.

  Iisakin tarkoittamasta hyvin tunnetusta ja merkittävästä kansainvälisestä yrityksestä ei kuitenkaan ole kyse, joten jos SCC:llä sellainen on päärahoittajana, kyseessä täytyy olla lainoitus.

  Huvittavaa on se, että kaupunki halusi jäädyttää merkinnät kh:n kokoukseen asti, ja sitten lyö tomerasti nyrkkiä pöytään: ”… kaupunginhallitus edellyttää, että Sunny Car Center Hämeenlinna Oy:ä koskevat kaupparekisterimerkinnät saatetaan ajan tasalle välittömästi.”

  Kh:n esityslistasta ei ilmene, että kh olisi tuomassa osakassopimusta valtuuston käsittelyyn. Sopimuksen luonne ja projektin toteutus ovat kuitenkin jo oleellisesti muuttuneet valtuuston hyväksymästä aiesopimuksesta. Osakassopimuksen muutos tapahtuu nyt myös uusien omistajapoliittisten linjausten voimassaollessa, joten valta ja vastuu SCC:n osakkuuden jatkamisesta kuuluisi valtuustolle.

 24. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Olen siirtänyt Lammin vastaanottokeskusta koskevat kommentit toiseen ketjuun LAMMIN VASTAANOTTOKESKUS: KENEN TOIMINTAA?

 25. avatar Teemu Kaukonen sanoo:

  Ottakaa hyvät ihmiset selvää Ritaluoman taustoista. Jo 80-luvulta todellinen suurkusettaja. Sunny-Trading sponssaa ties mitä joukkueita 0€ liikevaihdolla.

Jätä kommentti

css.php